Segedín z trouby

sunny.sofi Kuchařka: sunny.sofi

Doba přípravy: 2 hodiny 4 - 6 porcí Pro začátečníky 0 názorů

Suroviny

1 cibule
1/2 kg vepřového masa (plec, krkovička)
1 sáček kysaného zelí
sůl, mletý pepř, mletý kmín, sladká paprika, trochu pálivé papriky
smetana 33%
1/4 l vývaru (případně voda + masox)
dle chuti a kyselosti zelí i cukr
lžíce instantní jíšky
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na kostičky, maso na kostky.
    Dáme do pekáčku, přidáme zelí, osolíme a přisypeme koření. Vše důkladně promícháme (nejlepší je rukama).

  2. Zalijeme smetanou a vývarem, přiklopíme víkem a dáme do trouby. Pečeme bez jakéhokoliv zásahu 1,5 hodiny na 170 stupňů.

  3. Vyjmeme z trouby, ochutnáme a případně doladíme chuť solí, cukrem atd.- jak máme segedín rádi. Vsypeme jíšku, promícháme, opět vložíme do trouby, tu ale už vypneme. Necháme dojít asi 10 minut.

  4. Příloha - nejlepší je knedlík, ale chutná i s chlebem, bramborem či jen tak.

Poznámka

Pekla jsem kuře, tak jsem k němu šoupla i segedín - krásně se mi vše společně upeklo a ještě jsem ušetřila energie (elektrickou i svojí) :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 22 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Segedín z trouby

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: segedyn v troubě segetín v troubě segedyn z trouby segedin v trobe segedin segedínský guláš v troubě segedín recept segedín pečené v troubě segetin z trouby sedegin recepty do trouby sedegin recept segedýn z trouiby segedin z krkovičky segedin se škvarky silvestrovský segedin szegedín v v troubě segedin v pečené v troubě segedyn s trouby segedin top

Zapomněl/a jsem heslo