Utopenci - ráno naložit, večer baštit

sunny.sofi Kuchařka: sunny.sofi

Doba přípravy: 10 minut sklenice 0,5 litru Studená kuchyně 63 názorů

Suroviny

2 libové párky
1 střední cibule
nálev:
2 lžíce octa
2 lžíce oleje
2 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce worcesteru
2 lžíce kečupu
2 lžíce chilli omáčky
4 lžíce vody
Recept si zatím oblíbilo 43 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Párky nakrájíme na kolečka, cibuli na půlkolečka.

  2. Všechny suroviny na nálev dáme do kastrůlku a svaříme.

  3. Do sklenice dáme půlku nakrájených párků a cibule, zalijeme polovinou horkého nálevu, přidáme zbytek párků a cibule, dolijeme zbylý nálev.

  4. Zavřeme a dáme do lednice. Když vychladne, je jedlé.

Poznámka

Vařila jsem buřtguláš a zbyly mi 2 libové párky - co s nimi?

Vzpomněla jsem si na tuto baštu, dělala ji kdysi moje mamka. Po půlhodině hledání jsem našla v haldě schovaných receptů starý, umaštěný recept na tuto lahodu.

Dovoluji si přidat, pokud někomu přebývá v lednici uzenina, určitě se v této úpravě večer zbaští:-)

Pokud máte víc párků či kabanosu, přimeřeně zvyšte objem ostatních surovin i sklenice.

Příloha: dobrý chlebík a pivko

V lednici údajně vydrží měsíc, nemám vyzkoušeno, vždy jsme snědli dřív:-))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 409 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Utopenci - ráno naložit, večer baštit

  • leger77 leger77

    Výbornééé díky.:yes:

    Odpovědět

  • leger77 leger77

    harry: :no::no::no::no::no::no:

    Odpovědět

  • leger77 leger77

    Dnes jsme s přítelkyni zkoušeli tak uvidíme dáme vědět jak to dopadlo;-)

    Odpovědět

  • charles charles(neregistrovaný)

    Já bych řekl,že utopence si většina lidí umí vyrobit - každý trochu jinak,někdo ostřejší,kořenější,z různými doplňky (jasná je cibule,okurka,feferonka aj.) * Ale tenhle "recept" nejsou utopenci,ale salát zn. co dům dal ! Ten kdo to propaguje musį mít kachní žaludek. Pryč s párkama !

    Odpovědět

  • volantka volantka

    Na mě dost hořčice, dala jsem víc kečupu a jsou

    Odpovědět

  • Pepík nebo Iron Pepík nebo Iron(neregistrovaný)

    Růžena:Síííí:-K:-Km o receptík na ten rumcajs salát.nikde ho nemůžu koupit zkusil bych domácí verzi.Díky a pohodovej den Iron Pepé

    Odpovědět

  • Jaroslav Jankovský Jaroslav Jankovský(neregistrovaný)

    Rád bych nějakých lahůdkových receptů,prosím zdělte návody,děkuji Jankovský

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    roman: Váš recept ? :-) V podstate totožný recept mám z knihy Petra Novotného : Ham a mňam. Suroviny na nálev sú skoro totožné, akurát k tej údenine a cibuli ide ešte paprika a paradajky + uhorka.;-)
    https://www.toprecepty.cz/recept/21641-cinsky-rapl...

    Odpovědět

  • roman roman(neregistrovaný)

    Koukám jak se za roky můj recept rozšířil po netu :-D lidičky chuť zvírazníte přidáním Provensálského koření ještě větší bašta :-)

    Odpovědět

  • Růžena Růžena(neregistrovaná)

    harry: Já to dělám jako salát (určitě ne utopenci a ještě z párků). Jako se dělá Zbojnický salát (Rumcaj...)- majonéza (pro lehkost nastavuji trochu bílým jogurtem), cibule, sladokys.okurka, naložená kapie, sůl, pepř,příp. feferonka,tak toto je jako alternativa (ale ze špekáčků). Skutečně vynikající dobrůtka, proto možno již večer konzumovat a cibule pěkně zvláční (platí pro oba saláty).

    Odpovědět

  • tea tea(neregistrovaná)

    Presne ako tu vyššie niekto píše - prvý krát počujem že do utopencov sa dáva horčica a kečup, prepáčte ale to je čo za gebuzina

    Odpovědět

  • harry harry(neregistrovaný)

    Mám recepty na 135 druhů utopenců,ale s kečupem,majonézou a olejem ani jeden.To nejsou utopenci.;-(

    Odpovědět

  • bandaska33 bandaska33

    Ještě přidat kyselou okurku nakrájenou na nudličky, přidat trochu majonézy a je z toho Ševcovský mls :-p:-p:-p:-p:-)):yes:

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Ba ne teo, jsou to utopenci, wikipedia má vždycky pravdu :-D

    Odpovědět

  • tea tea(neregistrovaná)

    Tak toto nemá s utopencami nič spoločné, utopenci - špekáčky, cibuľa, paprika pálivá, mleté korenie, ocot, voda a to je všetko....

    Odpovědět

1 2 3 4 5

Tématické fráze: naložení utopenců recepty utopenci z párků utopenci s kecupem a horcici utopenci z párků naložení utopenci utopenci hned k jídlu jak naložit špekáčky jak vyrobit utopence jak naložit buřty utopenci v majonéze utopenci recept utopenci z kabanosu recept na utopence salat z utopencu utopenci v marináde utopenci s párků utopenci utopenci s kecupem utopenci v kecupu naložit špekačky

Zapomněl/a jsem heslo