Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Štrúdl podle mé babičky)

Celý recept

2 kusy

Energie11 772 kJ / 2 814 kcal
Bílkoviny67,06 g
– z toho živočišné bílkoviny18,06 g
– z toho rostlinné bílkoviny49,00 g
Tuky107,72 g
– nasycené59,09 g
– nenasycené40,95 g
–– mononenasycené32,50 g
–– polynenasycené8,45 g
––– omega 30,96 g
Vláknina31,50 g
Cholesterol 773 mg
Sodík 234 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy378,20 g
– cukry94,40 g
––– laktóza0,80 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
400 g 400 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 400 g
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
8 lžic 8 lžic vlažné vody Voda 144 ml
2 lžíce 2 lžíce octa Ocet lihový 30 ml
100 g 100 g másla (nebo Hery) Máslo kravské 100 g
5 5 jablek Jablko čerstvé 750 g
skořice (podle chuti) Skořice ceylonská
cukr (může být i nemusí) Cukr bílý
4 lžíce 4 lžíce citronové šťávy Šťáva z citrónu 60 ml
olej na vymazání plechu Olej řepkový
1 1 vejce na potření Vejce slepičí 70 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.