Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Mary makové řezy)

Celý recept

Energie23 091 kJ / 5 519 kcal
Bílkoviny113,68 g
– z toho živočišné bílkoviny66,52 g
– z toho rostlinné bílkoviny47,16 g
Tuky251,38 g
– nasycené86,90 g
– nenasycené133,80 g
–– mononenasycené57,50 g
–– polynenasycené76,30 g
––– omega 312,02 g
Vláknina15,40 g
Cholesterol 1,88 g
Sodík 883 mg
Sůl2,62 g
Sacharidy671,96 g
– cukry468,66 g
––– laktóza20,56 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
6 6 vajec Vejce slepičí 420 g
35 dkg 35 dkg cukru krystal Cukr bílý 350 g
20 dkg 20 dkg hladké mouky Mouka pšeničná hladká 200 g
1 1 prášek do pečiva Kypřící prášek 12 g
2 dcl 2 dcl máku (celý) Mák modrý
4 dcl 4 dcl mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 400 ml
1 1 puding vanilkový Puding v prášku 40 g
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový
10-12 dkg 10-12 dkg másla Máslo kravské 110 g
7 dkg 7 dkg cukru moučka Cukr bílý 70 g
2 lžíce 2 lžíce rumu Rum 34 ml
15 dkg 15 dkg rozsekaných vlašských ořechů (možné vzít i mandle či jiné ořechy) Vlašské ořechy 150 g
1 lžíce 1 lžíce cukru krystal Cukr bílý 15 g
1 lžíce 1 lžíce másla Máslo kravské 10 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.