Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Nepečené perníkové košíčky s jablečnou náplní a šlehačkou)

Celý recept

8 kusů

Energie6 111 kJ / 1 461 kcal
Bílkoviny8,40 g
– z toho živočišné bílkoviny6,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny2,40 g
Tuky125,08 g
– nasycené62,68 g
– nenasycené58,37 g
–– mononenasycené44,08 g
–– polynenasycené14,29 g
––– omega 31,71 g
Vláknina15,60 g
Cholesterol 250 mg
Sodík 191 mg
Sůl0,49 g
Sacharidy67,50 g
– cukry63,50 g
––– laktóza7,50 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
200 g 200 g perníčků s cukrovou polevou 200
80 g 80 g tuku v kostce Créme Bonjour (nebo másla) Margarín 80 g
350-400 g 350-400 g hrubě nastrouhaných jablek Jablko čerstvé 375 g
1-2 1-2 zarovnané lžíce cukru - dle potřeby Cukr bílý
1/2 sáčku 1/2 sáčku mandlového pudinku (nebo vanilkového pudinku) Puding v prášku
zhruba 140-150 zhruba 140-150 ml vody - dle potřeby Voda
250 ml 250 ml smetany ke šlehání nebo Rama Cremefine - v lahvičce Smetana kravská sladká 30% 250 ml
špetka špetka mleté skořice na posypání šlehačky (můžeme taky použít s cukrem) Skořice ceylonská mletá
opražené mandlové nudličky Mandle loupané
karamelový topping
1-2 1-2 jablka Jablko čerstvé 225 g
meduňka (nebo máta) Máta peprná list čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.