Nutriční hodnoty (Nepečené perníkové košíčky s jablečnou náplní a šlehačkou)
Celý recept
8 kusů
Energie | 6 111 kJ / 1 461 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,40 g |
Tuky | 125,08 g |
– nasycené | 62,68 g |
– nenasycené | 58,37 g |
–– mononenasycené | 44,08 g |
–– polynenasycené | 14,29 g |
––– omega 3 | 1,71 g |
Vláknina | 15,60 g |
Cholesterol | 250 mg |
Sodík | 191 mg |
Sůl | 0,49 g |
Sacharidy | 67,50 g |
– cukry | 63,50 g |
––– laktóza | 7,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g perníčků s cukrovou polevou | 200 | |
80 g 80 g tuku v kostce Créme Bonjour (nebo másla) | Margarín | 80 g |
350-400 g 350-400 g hrubě nastrouhaných jablek | Jablko čerstvé | 375 g |
1-2 1-2 zarovnané lžíce cukru - dle potřeby | Cukr bílý | |
1/2 sáčku 1/2 sáčku mandlového pudinku (nebo vanilkového pudinku) | Puding v prášku | |
zhruba 140-150 zhruba 140-150 ml vody - dle potřeby | Voda | |
250 ml 250 ml smetany ke šlehání nebo Rama Cremefine - v lahvičce | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
špetka špetka mleté skořice na posypání šlehačky (můžeme taky použít s cukrem) | Skořice ceylonská mletá | |
opražené mandlové nudličky | Mandle loupané | |
karamelový topping | ||
1-2 1-2 jablka | Jablko čerstvé | 225 g |
meduňka (nebo máta) | Máta peprná list čerstvá |