Nutriční hodnoty (Šlehačkový koláč s rebarborou)
Celý recept
1 plech
Energie | 16 912 kJ / 4 042 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 122,59 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 87,53 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 35,06 g |
Tuky | 180,93 g |
– nasycené | 107,15 g |
– nenasycené | 60,27 g |
–– mononenasycené | 52,88 g |
–– polynenasycené | 7,39 g |
––– omega 3 | 1,14 g |
Vláknina | 29,55 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 729 mg |
Sůl | 2,24 g |
Sacharidy | 466,11 g |
– cukry | 241,46 g |
––– laktóza | 26,06 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
70 g 70 g másla | Máslo kravské | 70 g |
200 g 200 g cukru krupice | Cukr bílý | 200 g |
280 g 280 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 280 g |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
vanilkové aroma (nebo citronová kůra) | Aroma vanilkové | |
700 g 700 g rebarbory | Rebarbora čerstvá | 700 g |
tuk na vymazání plechu | Margarín | |
mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hladká | |
polohrubá mouka | Mouka pšeničná polohrubá | |
tuk | Margarín | |
cukr | Cukr bílý | |
500 g 500 g měkkého tvarohu (z vaničky) | Tvaroh polotučný | 500 g |
1 lžíce 1 lžíce vanilkového pudinku | Puding v prášku | 15 g |
cukr krupice dle chuti | Cukr bílý |