Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Šlehačkový koláč s rebarborou)

Celý recept

1 plech

Energie16 912 kJ / 4 042 kcal
Bílkoviny122,59 g
– z toho živočišné bílkoviny87,53 g
– z toho rostlinné bílkoviny35,06 g
Tuky180,93 g
– nasycené107,15 g
– nenasycené60,27 g
–– mononenasycené52,88 g
–– polynenasycené7,39 g
––– omega 31,14 g
Vláknina29,55 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 729 mg
Sůl2,24 g
Sacharidy466,11 g
– cukry241,46 g
––– laktóza26,06 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
250 ml 250 ml smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 250 ml
3 3 vejce Vejce slepičí 210 g
70 g 70 g másla Máslo kravské 70 g
200 g 200 g cukru krupice Cukr bílý 200 g
280 g 280 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 280 g
1 1 prášek do pečiva Kypřící prášek 12 g
vanilkové aroma (nebo citronová kůra) Aroma vanilkové
700 g 700 g rebarbory Rebarbora čerstvá 700 g
tuk na vymazání plechu Margarín
mouka na vysypání plechu Mouka pšeničná hladká
polohrubá mouka Mouka pšeničná polohrubá
tuk Margarín
cukr Cukr bílý
500 g 500 g měkkého tvarohu (z vaničky) Tvaroh polotučný 500 g
1 lžíce 1 lžíce vanilkového pudinku Puding v prášku 15 g
cukr krupice dle chuti Cukr bílý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.