Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Mrkvový dort (chlebíček, bábovka) s pomerančovou chutí)

Celý recept

1 kus

Energie30 428 kJ / 7 273 kcal
Bílkoviny110,70 g
– z toho živočišné bílkoviny61,30 g
– z toho rostlinné bílkoviny49,40 g
Tuky466,75 g
– nasycené243,81 g
– nenasycené187,30 g
–– mononenasycené126,15 g
–– polynenasycené61,15 g
––– omega 310,99 g
Vláknina25,58 g
Cholesterol 1,80 g
Sodík 6,26 g
Sůl7,45 g
Sacharidy644,46 g
– cukry425,56 g
––– laktóza25,39 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
4 4 vejce (vel. L) Vejce slepičí 280 g
320 g 320 g najemno nastrouhané mrkve Mrkev čerstvá 320 g
100 g 100 g najemno nastrouhaných vlašských ořechů (lze použít i lískové nebo pistáciové) Vlašské ořechy 100 g
260 g 260 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 260 g
300-310 g 300-310 g tmavého třtinového cukru (tmavý dodá karamelovou chuť) Cukr třtinový 305 g
1,5 balíčku 1,5 balíčku prášku do pečiva Kypřící prášek 18 g
1 lžička 1 lžička jedlé sody (lze vynechat) Jedlá soda 12 g
240 ml 240 ml rozpuštěného ghí (másla, rostlin. oleje) Ghí
najemno nastrouhaná kůra z 1 pomeranče Pomeranč čerstvý
2 lžičky 2 lžičky mleté skořice Skořice ceylonská mletá 10 g
2 lžičky 2 lžičky vanilkového extraktu Aroma vanilkové 14 ml
1/2 lžičky 1/2 lžičky soli Sůl mořská 4 g
tuk na vymazání formy Margarín
hrubá mouka na vysypání Mouka pšeničná hrubá
500 g 500 g mascarpone Mascarpone 500 g
200 g 200 g zakysané smetany (hustší) Smetana kravská zakysaná 12% 200 ml
vymačkaná šťáva z 1/2 vymačkaná šťáva z 1/2 pomeranče Pomeranč čerstvý
najemno nastrouhaná kůra z 1/2 najemno nastrouhaná kůra z 1/2 pomeranče Pomeranč čerstvý
3 lžíce 3 lžíce moučkového cukru (nebo dle chuti) Cukr bílý 75 g
140 g 140 g změklého másla Máslo kravské 140 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.