Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezé

yanull yanull
Bezé

Bezé je lehké a vzdušné, nadýchané sněhové těsto (francouzský polibek), jehož součástí jsou bílky a cukr. Dělají se z něj pusinky, laskonky, dort Pavlova, nebo také rolády a dorty, do kterých se přidává minimum mouky, ale i oříšky nebo kokos. Těsto vyžaduje čisté nádoby, beze stop žloutků. Sníh musí být dobře vyšlehaný, někdy se vaří i v páře, nebo se používá cukerný rozvar.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Fritátové nudle

Fritátové nudle se v kuchařkách objevily na přelomu 19. a 20. století. Někdy jsou známé pod názvem… Číst dál

Fritátové nudle

Fritování

Fritování je tepelná úprava podobná smažení. Optimální teplota je 180 °C. K fritování se používají… Číst dál

Fusilli

Těstoviny italského původu, ve tvaru spirálky. Název je odvozen od slova fuso - vřeteno. Vhodná… Číst dál

Fusilli

Ganache

Ganache je poleva na pečivo, vyrobená z čokolády a smetany. Není tak tuhá, jako klasická poleva.… Číst dál

Ganache

Garden party

Tato zahradní slavnost se většinou pořádá v soukromí hostitele pro určitý okruh pozvaných osob.… Číst dál

Garden party

Garnáty

Garnáty jsou druhem mořských ráčků. Na rozdíl od humrů nemají vyvinutá klepeta. Garnát má šedé… Číst dál

Garnáty

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Naposledy jste si prohlédli