Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Canapé [kanape]

yanull yanull
Canapé

Canapé, kanapka neboli jednohubka je malé jídlo, spíše předkrm. Podkladem je buď kousek chleba nebo pečiva, slaná sušenka nebo také zelenina. Vše je ozdobeno, obloženo nebo přelito něčím slaným - šunkou, uherákem, křepelčím vajíčkem, sýry, krevetami apod.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Sultánky

Sultánky jsou velmi sladké rozinky, sušené z velkých a bezsemenných bobulí hroznového vína.… Číst dál

Sultánky

Surimi

Surimi je tradiční japonský pokrm, který se připravuje z ryb. Nejčastěji se dělá z masa tresky a… Číst dál

Surimi

Surimi tyčinky

Surimi tyčinky známe pod častějším názvem "krabí tyčinky". Ty však obsahují minimální množství… Číst dál

Surimi tyčinky

Svíčková omáčka

Svíčková omáčka  je královnou mezi českými omáčkami. Má mnoho možných způsobů přípravy, použitých… Číst dál

Svíčková omáčka

Sweetie

Sweetie je kříženec pomela a bílého grepu (vyšlechtěný v Izraeli) - formou a šťavnatostí se podobá… Číst dál

Syrovátka

Po sražení mléka vznikne žlutozelená tekutina, jakési mléčné sérum pod rozšířeným názvem syrovátka.… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Naposledy jste si prohlédli