Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibule kuchyňská

yanull yanull
Cibule kuchyňská

Pravlastí cibule je střední Asie. Tato rostlina je dvouletá. Pěstuje se v mnoha odrůdách, které se liší barvou, velikostí a také chutí, od jemné, po silně pálivou. Použití cibule v gastronomii je velmi široké. Používá se jako zelenina, i jako koření. Je základem mnoha omáček, gulášů a dalších pokrmů. Syrová se přidává do salátů. Důležitý význam má cibule i ze zdravotního hlediska, mimo jiné působí protizánětlivě a mírní projevy astmatu.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Lasagne

Lasagne jsou italské těstoviny, které se vyrábí ve tvaru širokých pásů. Jejich původ se vztahuje k… Číst dál

Lasagne

Laskonka

Laskonka je typicky český druh zákusku, který snad každý zná. Připravuje se z ušlehaných bílků a… Číst dál

Laskonka

Lečo

Lečo je jídlo typické pro maďarskou a středoevropskou kuchyni, velmi oblíbené i u nás, a to… Číst dál

Lečo

Lékořice

Lékořice je vytrvalá léčivá rostlina z rodu bobovitých. Má silný stonek a dlouhé kořeny. Kořeny… Číst dál

Lékořice

Lemon curd

Lemon curd je tradiční anglický citronový krém (pomazánka či marmeláda), který má široké využití.… Číst dál

Lemon curd

Liči čínské

Liči čínské je plodem mohutného, stálezeleného stromu, který vyrůstá do výšky až 20 metrů, a… Číst dál

Liči čínské

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Kari pasta

Kari pasta, aromatická asijská lahůdka, je základem asijských jídel. Nejpálivější pasta je z… Číst dál

Kari pasta

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál

Bouillabaisse

Carpaccio

Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál

Carpaccio

Cordon bleu

Původ cordon bleu bychom našli ve Francii. Připravuje se z kvalitního telecího masa, které se… Číst dál

Cordon bleu

Flank steak

Flank steak je steak z hovězího pupku, přesněji ze spodního šálu, a říká se mu zrcátko. Základem je… Číst dál

Flank steak

Mouka

Mouka se mele již od paleolitu. Je to rozmělněná vnitřní část obilného zrna a umlít lze z každé… Číst dál

Mouka

Naposledy jste si prohlédli