Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Jahody podle starého receptáře

Lety ověřený, rodinný recept na zavařený jahodový kompot. Pomůže vám při zpracování úrody šťavnatých jahod, kterých se při tomto způsobu zavařování vejde do sklenice více a nikdy se nekazí.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

2. 7. 2013 14:12

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie22 070 kJ / 5 275 kcal
Bílkoviny35,00 g
Tuky15,00 g
Vláknina100,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 55 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 200,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Protože vidím, že děvčata už pilně zavařují, vzpomněla jsem si na tento osvědčený recept. Vím, že jahodové kompoty se docela rády kazí, ale při tomto postupu nikdy. Mám ho ověřený už více než 30 let, dostala jsem ho tenkrát od zkušené sousedky a navíc má tu výhodu, že se při tomto postupu vejde mnohem více jahod do sklenic. Pokud chcete, je možno zakápnout lžičkou rumu. Víčka a okraje sklenic otírám po umytí ještě alpou.

Kdo chcete, vyzkoušejte, uvidíte, že je to jednoduché a předem děkuji tomu, kdo přidá foto, letos jahody zavařovat nebudeme ☺.

P.S. Ještě zůstane trochu šťávy, kterou můžete vypít a nebo dát zamrazit do tvořítek a použít do nápojů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Alexandra

28. 6. 2015 16:48

spagetka:já bych místo dia cukru dala stevii, nebo kokosový cukr.Je zdravší a není kancerogen.

Severinka Severinka

1. 6. 2015 12:55

Letos už mám zavařeno, tak snad příště;-);-);-)ale skoro kilo cukru na litr vody:-O:-O:-O:-O já dávám půl kila na litr a letos jsem dala ještě míň, zdálo se nám to moc sladké;-);-);-);-)

casino casino

29. 5. 2015 22:22

cathleen:
Krátce (jak jinak, že?) blanšíruji a po okapání hned plním do sklenic, zaleji sirupem a steriluji.
Do 3 sklenic se vejde tolik ovoce, na kolik by bez blanšírování byly potřeba 4 sklenice :yes:

cathleen cathleen (moderátorka)

29. 5. 2015 15:18

hosta: díky:-)opravdu vyzkouším.

hosta hosta

29. 5. 2015 15:07

cathleen: zřejmě tak, jak jsem dělala tyhle jahody - syrové ovoce přelít horkým cukerným nálevem a pod poklicí nechat do druhého dne - je fakt, že jak se ovoce natáhne cukrem, neztratí tak barvu a neplave tolik nahoru. Ostružiny budu dělat tedy taky tak - pokud narostou:-))

cathleen cathleen (moderátorka)

29. 5. 2015 13:18

casino: jak moc podobně, prosím? Letos by mohlo být ovoce hodně, včetně ostružin, tak bych taky zkusila.

casino casino

29. 5. 2015 13:16

...podobně zavařuji i ty obrovské zahradní ostružiny:-)

cathleen cathleen (moderátorka)

29. 5. 2015 10:59

hosta: a já o tomhle receptu nevěděla:-O Díky za připomenutí, už ho mám uložený k vyzkoušení:-K

hosta hosta

29. 5. 2015 10:54

Na tohle jsem se chystala už skoro dva roky:-D - je to výborné, jahody mají stále krásnou barvu, vejde se jich do skleničky určitě víc, než syrových. Janul opět nezklamala:yes:

senky senky

2. 7. 2013 21:29

Jé, to je zajímavé:-O:-O Svoje jahody sice nemám, ale třeba se ještě trefí ke koupi, tento postup bych vyzkoušela:yes:

jarka skrobakova

2. 7. 2013 20:31

Zajímavý postup Janulko s tím rumíkem to bude fajn :yes::yes::-K

yanull yanull

2. 7. 2013 20:12

rebeka:Naděnko, vůbec nevadí, jsem ráda, že jste se zde u jahod potkaly ;-):-):-)):-K. Děkuji za pochvaly receptu i bodíky, věřím, pokud vyzkoušíte, že budete spokojeny:-K.

chocolate chocolate

2. 7. 2013 20:09

rebeka:Můj mail jsi znala.

rebeka rebeka

2. 7. 2013 19:45

chocolate: jééé:-O:-O kde se tu bereš:-?:-? a vůbec, kde jsi byla tak dlouho:-O:-D
Janulko, promiň:-8:-)

chocolate chocolate

2. 7. 2013 19:44

Ukládám.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Josef Maršálek

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zavařování jahod zavařování jahodový kompot zavařování jahod se kazí co dělat recept na zavarovaní jahod jahody zavařování jak zavařit jahody jahodový kompot podle babicky jak zamrazit jahody zavařování jahody cukrem jak se zavaruji jahody nálev na jahody jak zavarovat jahody zavařené jahody jak dlouho zavařovat jahody zavařování jahod recept zavařené jahody ve vlastní šťávě staré recepty na marmelády zavařování jahody recepty z jahod zavařování jahod bez cukru

Suroviny: jahody, voda, cukr krupice, kyselina citronová, rum

TopRecepty.cz

Jahody podle starého receptáře

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nmKp