Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cikorka

yanull yanull

Cikorku znaly a oblíbily si už naše babičky a prababičky. Jedná se o pražený kořen čekanky, která se používala jako náhražka kávy. Připraví se vsypáním do vroucí vody, ihned poté se nádoba odstaví a již se déle nevaří. Po přecedění můžeme nápoj dolít mlékem a osladit. Neobsahuje kofein, proto je vhodný pro děti a všechny ostatní, kdo klasickou kávu nemohou nebo nechtějí pít.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Želé

Želé je látka živočišného původu, pokud se kapalina přidá do želatiny, nebo přírodního charakteru,… Číst dál

Žemle

Žemle (oblastně bandur nebo bandor) je menší pečivo ze světlého nekořeněného pšeničného těsta,… Číst dál

Žemlovka

Žemlovka je oblíbené sladké jídlo, které není náročné na suroviny, protože ho obvykle děláme ze… Číst dál

Žinčice

Žinčice je známý slovenský nápoj z ovčího mléka, podobný kefíru. Je vedlejším produktem při výrobě… Číst dál

Žitný chléb

Žitný chléb je obvykle hustší než chleba z pšeničné mouky. Vyrábí se z různých podílů žitné mouky.… Číst dál

Žlutý meloun

Žlutý meloun je nejběžnějším medovým melounem a lze jej koupit v mnoha velikostech. Tvarem… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Sangria

Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál

Sangria

Majonéza

Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál

Majonéza

Nori

Nori je populární jedlá japonská mořská řasa, slouží jako mimořádně bohatý zdroj bílkovin, vitamínů… Číst dál

Nori

Demi-glace

Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál

Demi-glace

Demi sec

Demi sec je jemný polosuchý sekt se středně plnou květinovou vůní, obsahuje 33-50 g zbytkového… Číst dál

Líčka

Líčka jsou část žvýkacích svalů, které se nachází na vnějších tvářích skotu nebo vepřů. Je v nich… Číst dál

Líčka

Naposledy jste si prohlédli