Gratinování
Gratinování je převzato z francouzštiny a znamená zapékání. Gratinovat můžeme především pokrmy z brambor, ale i z těstovin. Při gratinování se používá sýr a strouhanka, čímž vzniká krusta, která tvoří chutnou a připečenou kůrku.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Gratinování je převzato z francouzštiny a znamená zapékání. Gratinovat můžeme především pokrmy z brambor, ale i z těstovin. Při gratinování se používá sýr a strouhanka, čímž vzniká krusta, která tvoří chutnou a připečenou kůrku.
Grahamová mouka je druhem celozrnné mouky, ale oproti celozrnné má ještě hrubší strukturu. Je… Číst dál
Granátovníky jsou menší stromy, rostoucí ve Středozemí, ze kterých se sklízí granátová jablka. Ta… Číst dál
Grapefruit je kříženec jamajské odrůdy pomeranče a pomela. Známe bílé, žluté, růžové a červené… Číst dál
Tato pochoutka ze skandinávské kuchyně je připravována ze syrového lososího masa. Vykostěné filety… Číst dál
Gremolata či gremolada se používá na pečená a grilovaná masa. Vytvoříme ji z drobně nasekané nebo… Číst dál
Gril je zařízení pro tepelnou úpravu surovin, především masa, ale i zeleniny, ovoce a sýrů. Grily… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Bufetový pochoutkový salát podle Ostravského gastrošefa: Recept z roku 1976 skvěle funguje dodnes
Gastro glosa: Kuchařka pro dceru končí, ale prosím, milá Florentýno, nepřestávej recepty psát...