Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drobenka (pekařská)

cathleen cathleen
Drobenka (pekařská)

Drobenka je žitný pekařský kvas, zahuštěný do téměř sypké podoby. Jeden díl kvasu (kvásku) zahustíme 1,5 - 2 díly žitné mouky. Vzniklou tuhou hmotu protlačíme sítem, rozprostřeme, necháme proschnout a uložíme k pozdějšímu použití.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Pappardelle

Pappardelle je druh italských těstovin ve formě 2 až 3 centimetrových širokých nudlí. Sušené jsou k… Číst dál

Pappardelle

Paprikáš

Paprikáš je maďarské jídlo (paprikas), které lze připravit z jakéhokoli masa. Je podobný perkeltu,… Číst dál

Paprikáš

Para ořechy

Para ořechy jsou semena vysokého stromu juvie ztepilé, rostoucí v deštných pralesích Jižní Ameriky.… Číst dál

Para ořechy

Parfait

Slovo parfait ve francouzštině znamená dokonalý, a stejně takový je i dezert, který se připravuje z… Číst dál

Parfait

Parmezán

Parmezán je sýr, který je původem z Itálie. Má žlutou barvu, zrnitou strukturu a jeho kůrka je… Číst dál

Parmezán

Parmská šunka

Parmská šunka italsky Prosciutto di Parma je typická šunka pro oblast poblíž města Parmy. Tento… Číst dál

Parmská šunka

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Kari pasta

Kari pasta, aromatická asijská lahůdka, je základem asijských jídel. Nejpálivější pasta je z… Číst dál

Kari pasta

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál

Bouillabaisse

Carpaccio

Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál

Carpaccio

Cordon bleu

Původ cordon bleu bychom našli ve Francii. Připravuje se z kvalitního telecího masa, které se… Číst dál

Cordon bleu

Flank steak

Flank steak je steak z hovězího pupku, přesněji ze spodního šálu, a říká se mu zrcátko. Základem je… Číst dál

Flank steak

Mouka

Mouka se mele již od paleolitu. Je to rozmělněná vnitřní část obilného zrna a umlít lze z každé… Číst dál

Mouka