Kvas - články, postupy a rady
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Nátěstek (také zákvasek nebo matka) je chlebový kvas zahuštěný moukou do hustoty tuhého těsta. Bývá výchozí částí několikastupňového kvašení (přípravy) kvasu na chlebové těsto. Pekaři ho získávají zahuštěním žitného chlebového kvasu 35 % žitné mouky.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Drobenka je žitný pekařský kvas, zahuštěný do téměř sypké podoby. Jeden díl kvasu (kvásku) zahustíme 1,5 - 2 díly žitné mouky. Vzniklou tuhou hmotu protlačíme sítem, rozprostřeme, necháme proschnout a uložíme k pozdějšímu použití.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
5 nejlepších večeří z jednoho hrnce nebo pekáčku: Bramborový kotlík, buřty na pivu nebo zapečený květák zasytí celou rodinu
Díky Malé pekárně jsem si splnila sen o vlastní cukrárně, říká Naďa Pohlreichová. Největší úspěchy slaví s makovcem
Polévka z pečených rajčat je snadná na přípravu. Stačí správně upečená zralá rajčata a bylinky, chutná teplá i studená