Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Glazování pečiva

cathleen cathleen

Glazování pečiva znamená potření vytvarovaného pečiva před pečením. Glazujeme vejcem (pak upečeme lesklé pečivo) nebo samotným žloutkem (lesklá zlatohnědá kůrka), medem (velmi tmavá hnědá kůrka), rozpuštěným máslem, oslazeným mlékem nebo smetanou (opět velmi tmavý povrch), a tím získá upečené pečivo barvu, lesk, nebo obojí.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Tarhoňa

Tarhoňa je druh těstoviny, která je s oblibou používaná na Slovensku nebo v Maďarsku. Z hrubé mouky… Číst dál

Tartaletky

Tartaletky jsou dezertem z křehkého lineckého těsta. Pečou se ve větších, ale nižších formičkách,… Číst dál

Tartaletky

Tatarský biftek

Na "tatarák" je dobré použít velmi kvalitní a odleželé hovězí maso. Pravá svíčková, svěží zadní… Číst dál

Tatarský biftek

Tempeh

Tempeh je sójový produkt, který pochází z Indonésie, a vyrábí se fermentací. Jde o skvělý zdroj… Číst dál

Tempura

Tempura je dobrota, která patří k japonské kuchyni, ale původ má evropský. Do Japonska ji přivezli… Číst dál

Tequila

Tequila je silný alkoholický, mexický nápoj. Vyrábí se destilací z rostliny modrá agáve, což je… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Naposledy jste si prohlédli