Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jazyk

yanull yanull
Jazyk

Vepřový a hovězí jazyk patří do skupiny drobů. Oba mají maso s minimem tuku. Tvoří je jemná svalovina. Z hlediska výživy mají vyšší obsah železa, vitamíny skupiny B a vápník. Vepřový jazyk byl považován za lahůdku, uzený za delikatesu. Oba jazyky se musí před kuchyňskou přípravou uvařit, potom si stačí vybrat, jak je nachystáme. Jazyk může být smažený, vařený s křenovou omáčkou, připravený na cibulce, pikantní, nebo jej lze nakrájet do tlačenky. Možností úpravy je mnoho.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Košťálová zelenina

Košťálová zelenina je chutná, zdravá a oblíbená. Je plná vlákniny, vitamínu K a kyseliny listové.… Číst dál

Košťálová zelenina

Krachle

Krachle je sladká a rychlá dobrota z listového těsta, které se vyválí a a vykrájí se z něj různé… Číst dál

Krachle

Králík domácí

Králík domácí je domestikovaný králík divoký. Jedná se o domácí zvíře, které se dříve ve velkém… Číst dál

Králík domácí

Krevety

Krevety jsou korýši, lovení pro zpracování v kuchyni. Jejich maso je chuťově vynikající, obsahuje… Číst dál

Krevety

Kroketa

Kroketa je malý kousek pokrmu, připravený z masa, ryb, ale nejčastěji z brambor. Výchozí surovina… Číst dál

Kroketa

Kroupy

Zrna obilovin - pšenice, ječmene a ovsa - zbavená obalu, to jsou kroupy. Kroupy mohou být i z… Číst dál

Kroupy

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Demi-glace

Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál

Demi-glace

Majonéza

Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál

Majonéza

Nori

Nori je populární jedlá japonská mořská řasa, slouží jako mimořádně bohatý zdroj bílkovin, vitamínů… Číst dál

Nori

Demi sec

Demi sec je jemný polosuchý sekt se středně plnou květinovou vůní, obsahuje 33-50 g zbytkového… Číst dál

Sekt

Sekt neboli šumivé víno je označení oblíbeného alkoholického nápoje. Vyrábí se primárním nebo… Číst dál

Sekt

Džus

Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál

Džus