Králík na smetaně, podle mě

MartinZ105 Kuchař: MartinZ105

Jiné maso 7 názorů

Suroviny

cca 1 kg králičího masa
nové koření
pepř celý
bobkový list
kmín
česnek
cibule
mrkev
petržel (kořen)
sůl
hl.mouka
smetana 250 ml (30% , na vaření, ke šlehání)
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Králičí maso vložíme do hrnce nebo tlakového hrnce s vodou. Přidáme oloupanou 1-2 cibuli, 5-7 ks nového koření, 5-7 ks celého pepře, 3-4 bobkové listy, 2-4 stroužky oloupaného česneku, menší rozpůlenou mrkev, menší rozpůlený petržel, 1-2 špetky soli, špetku celého nebo drceného kmínu a necháme povařit (podusit) dokud maso nezměkne a nejde od kosti.

  2. Poté králíka vyjmeme a dáme si jej na talíř nebo na desku a necháme vychladnout. Mezitím si scedíme vzniklý vývar, vybereme koření a zbylou mrkev, cibuli, česnek, propasírujeme nebo rozmixujeme do vývaru odlitého dle množství masa, abychom nemuseli moc dohušťovat.

  3. Dále do něj přidáme již vychladlé a obrané a dle potřeby rozkrájené králičí maso a necháme vařit. Přidáme smetanu,ve které si rozmícháme cca 2-3 lžíce hladké mouky. Dle potřeby dohustíme světlou jíškou a dochutíme dosolením. Podáváme s kynutým nebo houskovým knedlíkem. Dobrou chuť :)

Poznámka

Králíků mám naštěstí dostatečný přísun, takže si to vařím mimo jiné často.

samozřejmě si každý dochucuje podle sebe.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Králík na smetaně, podle mě

  • MartinZ105 MartinZ105(autor receptu)

    Jana Remkova: příště lépe číst ...

    Odpovědět

  • MartinZ105 MartinZ105(neregistrovaný)

    casino: :yes: ĎÁBLŮV VYNÁLEZ :yes:

    Odpovědět

  • Mirka Mirka(neregistrovaná)

    Já dělám takto. osmahnout cibulku na sádle, nebo na oleji, dát sladkou papriku, potom králičí osolené nohy, hřbet, orestovat, podlít vodou nebo vývarem, dusit doměkka (pod pokličkou nebo v tlak. hrnci.)Maso vyjmout,
    potom smíchat zakysanou smetanu + mléko + 2 lž. hl. mouky, a vmíchat do šťávy. S knedlíkem nebo s chlebem nebo s těstovinami.
    Lze podávat i bez smetany s rýží nebo bramb. kaší.

    Odpovědět

  • medmic medmic

    Je pravda, že bych také spíš orestoval tu zeleninku s cibulí na začátku, ale to je spíš věc zvyku a toho, že jsou to rozdílná jídla. Tohle mi připomíná trochu takové ty skautské kotlíky a nejeden byl dobrý

    Odpovědět

  • casino casino

    Kolega má vlastně dva recepty v jednom:yes:
    Když mám dost (až po krk) králičího masa a mám ho dost (hodně), tak stejným způsobem (samozřejmě ne v tom ďáblově vynálezu) vařím POLÉVKU:-)
    Na polévku dávám maso ze zvyku do studené vody, ale u králičiny stejně nepoznat rozdíl, do jaké vody se dá vařit - vždy je vyvařené...

    Odpovědět

  • MartinZ105 MartinZ105(autor receptu)

    NO MASO SE DUSI NEBO VAŘÍ VE VODĚ KDE JE ZELENINA KOŘENÍ I CIBULE A ČESNEK .

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jenom ve vodě?:-O Já mám teda králíka moc ráda a nikoho nechci nějak poučovat, strašně to nesnáším, ale nebylo by fajné to dát aspoň na cibuli, pak tu zeleninu a podlít vodou??

    Odpovědět

Tématické fráze: kralik na smetane kralík na smetaně v papináku králík na smetaně s rýží kralik na smetane v tlakovem hrnci králík na smetaně recept králík s těstovinami králičí maso na smetaně králík na smetaně s těstovinami králík na smetaně dita p kralik v tlakovem hrnci podle mě kralik na smetane v hrnci králík s s těstovinami top recepty kralik na smetaně top recepty králík na smetaně-hořčici dušený králík na smetaně kralik na smetane tlakovy hrnec vařený králík králík na smetaně s s rýží jak se vari kralik na smetaně