Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koriandr

cathleen cathleen
Koriandr

Koriandr je příbuzný anýzu, kmínu a kopru. Pěstuje se i u nás. Listový koriandr se využívá v thajské, indické nebo mexické kuchyni. Jeho vyzrálé plody jsou výrazně aromatické, mají palčivou chuť. Používá se k nakládání zeleniny a do kořenících chlebových směsí. Hodí se k přípravě jehněčího, hovězího, vepřového a rybího masa. Je součástí kari koření, doporučuje se při přípravě ostrých orientálních pokrmů.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Miso pasta

V japonské kuchyni se miso pasta používá jako dochucovadlo. Vyrábí se ze sójových bobů, které se… Číst dál

Miso pasta

Mléčná polévka

Mléčná polévka - jedná se o zcela obyčejnou a jednoduchou polévku, kdy se svaří osolené mléko,… Číst dál

Mléčná polévka

Mléko

Mléko je produkt mléčných žláz samic savců během laktace a je to první potrava, kterou dostává (až… Číst dál

Mléko

Mojito

Původ mochita najdeme na Kubě, jedná se o koktejl, ve kterém nesmí chybět bílý rum, třtinový cukr,… Číst dál

Mojito

Moravský vrabec

Moravský vrabec jsou doměkka rozpečené tučnější kousky vepřového masa. Nejlepší kombinace je bůček… Číst dál

Moravský vrabec

Mortadela

Mortadela je druh jemného vepřového salámu, s kousky slaniny, ochucený kořením. Pochází z Itálie.… Číst dál

Mortadela

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Džus

Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál

Džus

Líčka

Líčka jsou část žvýkacích svalů, které se nachází na vnějších tvářích skotu nebo vepřů. Je v nich… Číst dál

Líčka

Sekt

Sekt neboli šumivé víno je označení oblíbeného alkoholického nápoje. Vyrábí se primárním nebo… Číst dál

Sekt

Kari pasta

Kari pasta, aromatická asijská lahůdka, je základem asijských jídel. Nejpálivější pasta je z… Číst dál

Kari pasta

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál

Bouillabaisse

Carpaccio

Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál

Carpaccio