Vepřové plátky s česnekem a majoránkou

ivulinka Kuchařka: ivulinka

Doba přípravy: 1,5 hod. 3 porce Vepřové maso 27 názorů

Suroviny

3 plátky vepřového plecka
sůl
pepř
hladká mouka na obalení
olej
1 cibule
1 mrkev
klínek celeru
4 stroužky česneku
1 lžíce majoránky
Recept si zatím oblíbilo 47 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

  2. Cibuli nakrájíme na kostičky, na oleji v pekáči ji osmažíme dohněda, vložíme plátky masa a opečeme zprudka z obou stran.

  3. Do pekáčku přidáme na jemném struhadle nastrouhanou mrkev, celer, česnek, chvilku restujeme a podlijeme asi 2 dl vody. Vsypeme majoránku.

  4. Troubu rozehřejeme na 200 °C, pekáček vložíme do trouby a pečeme odkryté za občasného podlití vodou.

  5. Šťávu není třeba zahušťovat, mouka z masa a nastrouhaná zelenina ji zahustí. Pokud by ovšem i tak bylo šťávy málo, stačí maso podlít vodou a zahustit moukou rozmíchanou ve vodě a v troubě ještě alespoň 15 minut mírně dopékat. Jako přílohu jsme měli brambory, ale výborně by se hodily bramborové knedlíky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 4 965 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové plátky s česnekem a majoránkou

Předchozí 1 2

Tématické fráze: vepřové plátky vepřové plátky na česneku veprove na cesneku vepřové plátky recepty vepřové plátky na majoránce vepřové plátky recept recept na vepřové plátky vepřový plátek na cesneku vepřový plátek vepřové maso s majorankou vepřovy plátek na na česneku vepřové plátky na slanině vepřová kýta plátky recepty na vepřové plátky recept vepřové přírodní plátky recepty s majorankou maso s majorankou vepřová kýta plátky recept recept veprove platky na cesneku veprove platky na cesneku a majorance