Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křepelčí vejce

yanull yanull
Křepelčí vejce

I když je křepelčí vejce 5x menší než slepičí, přesto obsahuje více než dvojnásobné množství vitamínů A, B, pětinásobné množsví fosforu, draslíku a železa. Vysoký obsah lecitinu snižuje cholesterol. Křepelčí vejce mají léčivé schopnosti, jsou vhodná pro malé děti, těhotné ženy a lidi s oslabenou imunitou. V některých léčebných ústavech v zahraničí využívají jejich výživové hodnoty jako léčebnou kúru.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Amarant

Amarant neboli laskavec je prastará plodina. Jedná se o jednoletou teplomilnou rostlinu, která se v… Číst dál

Amarant

Amaretto

Amaretto je italský likér, ochucený mandlemi. Setkáme se s ním ve více variantách, bohužel ne… Číst dál

Amur

Amur je kaprovitá ryba, u nás nepůvodního druhu. Byla k nám dovezena z důvodu rostlinožravosti, za… Číst dál

Ananas

Ananas je oblíbené tropické ovoce, které konzumujeme v čerstvém stavu, kompotované, nebo ve formě… Číst dál

Ananas

Ančovičky

Ančovičky jsou vžitým termínem pro sardelky, to znamená mořské rybky, které dorůstají délky 10 - 15… Číst dál

Ančovičky

Angrešt

Srstka angrešt nebo srstka obecná je oblíbený zahradní keř, známý pod názvem angrešt. Od tohoto… Číst dál

Angrešt

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Espuma

Slovo espuma lze zjednodušeně přeložit jako pěna. Je podobná známé mouse pěně, využívá však méně… Číst dál

Espuma

Naposledy jste si prohlédli