Podmáslový chléb nadýchaný, s křupavou kůrkou

mourynka Kuchař: mourynka

Domácí pekárna 15 názorů

Suroviny

300 ml podmáslí
180 ml mléka
2 lžíce oleje
1 lžíce octa
380 g pšeničné chlebové mouky
120 g chlebové žitné mouky + 60 g mouky (záleží na každém jakou)
1 lžička cukru
2 lžičky drceného kmínu
1 1/2 lžičky sušeného droždí
2 1/2 lžičky soli
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Droždí by nemělo přijít do styku se solí, doporučuji dát sůl do jednoho rohu formy, cukr do druhého rohu a doprostřed udělat důlek, dát droždí a jemně zasypat. Zapneme program základní (1), velikost II (750 g), kůrka tmavá.

Poznámka

Tip: Doporučuji dát si tu námahu a přesypat si mouku přes síto. Mouka se provzdušní a chlebík bude nadýchaný. Chleba je skvělý i na druhý den ( neztvrdne). Dobrou chuť

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 22 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Podmáslový chléb nadýchaný, s křupavou kůrkou

  • Piedra Piedra

    Moc děkuji za tento recept. Chleba je dokonalý. Včera večer dopečen a už se dělá další. Okamžitě padl za vlast. Je výborný!!! <3:yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • svetlanapotapova@seznam.cz svetlanapotapova@seznam.cz

    Super recept! Nic jsem neměnila. Dnes jsem upekla podruhé. Maximální spokojenost! Děkuji!

    Odpovědět

  • Maca71 Maca71

    Dala jsem 380g chlebove,120g zitne a 60g spaldove a 400ml podmasli a zbytek mleko a vypada uzasne.Uz se tesim na ochutnani:-D:yes:

    Odpovědět

  • Andrea Brožová Andrea Brožová(neregistrovaný)

    opravdu vynikajici chlebik. akorat davam jen 2 lzicky soli. Zda se mi zbytecne presoleny<3

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    ja teda peciem chleby malokedy, ale ked uz..tak jedine podmaslovy...:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    tak tady je,krasavec:-8ještě bych do názvu dopsala voňavý:-8dala jsem místo kmínu chlebové koření..je výborný:yes:výsledek-viz foto;-)za recept díky:-K
    P.S.neměla jsem sušené droždí,dala jsem 14g čerstvého;-)

    Odpovědět

  • mourynka mourynka(autorka receptu)

    Olčo děkuji zkuz, je báječný.
    :-p;-)

    Odpovědět

  • mourynka mourynka(autorka receptu)

    Cathleen dobře, až budu zase péct odměřím. Děkuji.

    Odpovědět

  • mourynka mourynka(autorka receptu)

    Finnetko nezkoušela, ale musí být parádní.

    Odpovědět

  • mourynka mourynka(autorka receptu)

    Podobný recept je z domacipekarny.cz rebeko

    Odpovědět

  • olca spickova olca spickova

    Vypadá nádherně a nadýchaně!!!:-p:-p +1:yes::yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Připadá mi, že je tam strašně moc tekutin, těsto musí být řidší. Pokud mouku pokaždé dosypáváš, měla bys ji odměřit a do receptu dopsat. :-)Ne každý, kdo tvůj chlebík bude chtít zkusit, je v pečení zběhlý a pak přidá mouky buď moc a chlebík je tvrdší, tužší, těžší...nebo naopak málo a vyjde mu ušák. ;-)
    A fotečku máš fakt nádhernou!:yes::yes:

    Odpovědět

  • finneta finneta

    už jsi zkoušela upéct tenhle chleba jako ošatkový? nebo jen v pekárně?

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Super chleba!!:-p:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    to je Receptů cz,ne:-?;-)znám,dělám,je výborný:-p:yes:máš boda i za krásné foto:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: podmáslový chléb domaci podmaslovy chleba recept na podmaslovy chleb podmaslovy chleb bez droždí podmáslový chleba domácí podmáslový chléb podmáslový chléb z domácí pekárny podmaslovy chleb recept nadýchaný chléb z domácí pekárny nadychany domaci chleb nadýchaný domácí chleba nadýchaný chléb z pekárny nadychaný chleba z domací pekarny nadýchaný chleba z pekárny podmaslovy chleba z domácí pekárny domaci nadychany chléb domácí nadýchaný chleba chleb z podmáslí podmaslový chleb v domaci pekarne chleba z podmáslí