Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lívance

yanull yanull
Lívance

Lívance jsou podobné palačinkám. Připravují se z litého těsta, od toho je také odvozen jejich název. Mají podobu tenké placky, Těsto se připravuje z mouky, mléka, jogurtu nebo kefíru, vajec, s kypřícím práškem nebo s droždím. Lívance se podávají nejčastěji potřené marmeládou.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Agar

Agar je sypký prášek, polysacharid, s velkou želírovací schopností. Vyrábí se z mořských řas a v… Číst dál

Agáve

Je mnoho druhů agáve, této obdivuhodné sukulentní rostliny z čeledi chřestovitých. Některé mají… Číst dál

Agáve

Ajvar

Ajvar je čalamáda z pečených červených paprik, česneku, lilku a chilli. Pochází ze srbské kuchyně a… Číst dál

Ajvar

Al dente

Al dente  je italský výraz, který znamená uvařit na "skus" nebo na "zub". Používá se u těstovin,… Číst dál

Al dente

Alaburky

Alaburky jsou pražené sójové "buráky". Sójové boby se nejprve namočí, tím nabobtnají, poté se scedí… Číst dál

Amarant

Amarant neboli laskavec je prastará plodina. Jedná se o jednoletou teplomilnou rostlinu, která se v… Číst dál

Amarant

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Sangria

Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál

Sangria

Demi-glace

Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál

Demi-glace

Majonéza

Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál

Majonéza

Nori

Nori je populární jedlá japonská mořská řasa, slouží jako mimořádně bohatý zdroj bílkovin, vitamínů… Číst dál

Nori

Demi sec

Demi sec je jemný polosuchý sekt se středně plnou květinovou vůní, obsahuje 33-50 g zbytkového… Číst dál

Džus

Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál

Džus

Naposledy jste si prohlédli