Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Majoránka zahradní

yanull yanull
Majoránka zahradní

Majoránka zahradní je aromatická léčivá rostlina. V přirozeném prostředí se vyskytuje jako bylina nebo polokeř, v našich podmínkách se pěstuje jako jednoletka. Používá se k dochucení masa, polévek a omáček, často společně s česnekem. Neodmyslitelně patří do bramborové polévky a bramboráků. Dáváme ji do luštěnin i tučných jídel. Ani v sušeném stavu neztrácí nic ze svého aroma.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Ačokča

Ačokča pochází z Jižní Ameriky a u nás i v Evropě je to poměrně málo známá zelenina. Tvarem se… Číst dál

Ačokča

Agar

Agar je sypký prášek, polysacharid, s velkou želírovací schopností. Vyrábí se z mořských řas a v… Číst dál

Agáve

Je mnoho druhů agáve, této obdivuhodné sukulentní rostliny z čeledi chřestovitých. Některé mají… Číst dál

Agáve

Ajvar

Ajvar je čalamáda z pečených červených paprik, česneku, lilku a chilli. Pochází ze srbské kuchyně a… Číst dál

Ajvar

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Slanina

Slanina je vyrobena z vepřového boku bez kosti a postrádá kůži. Existují různé receptury její… Číst dál

Slanina

Celestýnské nudle

Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál

Celestýnské nudle

Crumble

Crumble je dezert pro milovníky ovoce. Jeho přípravu lehce zvládnou i začátečníci. Recept vznikl… Číst dál

Crumble

Kdoule

Kdoule je kdysi tradiční, dnes vzácněji pěstované ovoce. Veliké a velmi aromatické plody jsou za… Číst dál

Kdoule

Ryzlink rýnský

Ryzlink rýnský je starobylá, velmi ceněná, moštová odrůda vinné révy. Pochází z údolí horního toku… Číst dál

Čubrica

Čubrica je balkánská směs koření, jehož původ bychom objevili v Bulharsku (směs saturejky, pálivých… Číst dál