Likérové řezy s jahodami

Suroviny

4 vejce
20 dkg třtinového cukru
vanilkový extrakt vanilla bourbon
250 ml vaječného likéru
250 ml oleje
30 dkg polohrubé mouky
10 dkg solamylu
1 prášek do pečiva
jahody
čokoládový Cremé Olé Dr.Oetker
3 dcl mléka
1 zakysaná smetana
1/2 smetany ke šlehání
ztužovač do šlehačky
zajíc od velikonoc a ledové kaštany (můžete samozřejme čoko na vaření)
1/2 smetany ke šlehání
čokoládové hoblinky
hrst strouhaného kokosu

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce ušleháme s cukrem, zašleháme pomalu olej, vanilku a vaječňák a vmícháme mouku se škrobem a práškem do pečiva.

  2. Na vymazaném plechu 30x40 upečeme do růžova (cca 15 minut) v troubě, rozehřáté na 170°C.

  3. Z vychladlého korpusu odkrojíme nižší okraje - cca 2 cm, překlopíme na druhý plech a zpět na větší tác nebo prkénko.

  4. Nití nebo dlouhým nožem prokrojíme, vrchní část opatrně překrojíme (stejně by se nám zlomila) a odklopíme.

  5. Krém Olé prošleháme s mlékem, zamícháme zakysanku a ušlehanou šlehačku se ztužovačem a natřeme na rozkrojený korpus.

  6. Poklademe pokrájenými jahodami, zamačkneme je do krému a opatrne přiklopíme oběma kusy odloženého vršku korpusu. Pokud se vám někde přelomí, nic se neděje, složíme na krém zpět do žádaného tvaru.

  7. Čokoládu rozpustíme v misce ve vodní lázni, smícháme s tekutou šlehačkou, natřeme na korpus a ozdobíme podle své fanazie a možností. Já jsem posypala zlomky hořké čokolády a hrstí kokosu.

Poznámka od kuchařky

Základní inspirace na těsto je podle Apetitu z r.2009, na krém mě inspirovala Irenka a především za tenhle bác může plato jahod, které jsem hamounsky koupila a pak nevěděla, co s nimi

Komentáře k receptu Likérové řezy s jahodami

  • hosta hosta(autorka receptu)

    eliss:to mám radost - z výsledku i fotky;-):-))

    Odpovědět

  • eliss eliss

    Děkuji moc za inspiraci, byla jsem pochválená :-K
    Zvládla jsem to i bez dalších fotek ( pro Tondu :-D )a s dovolením přikládám svou, i když vedle té tvé je to skoro ostuda :-8

    Odpovědět

  • eliss eliss

    hosta:
    Já to odhadla podle těsta, klaplo to, zrovna jsem ho vytáhla z trouby :-D

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    eliss: měla jsi správný odhad, díky, našla jsem v podobných a je to opravdu 250 ml, doplním, děkuji:-K

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    eliss: :-O já ho zapomněla napsat do surovin - a už to nemůžu najít, myslím - odhaduju - tak půl hrnku? Napiš prosím tvou zkušenost, prosím:-K

    Odpovědět

  • eliss eliss

    Tak podle konzistence těsta dám cca 250ml, snad to tak klapne :-)

    Odpovědět

  • eliss eliss

    Prosím kolik toho oleje??

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Nádhera:-p:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Tonda:Toníku, měl byste asi hledat v receptech Pro začátečníky, když i k takovémuto pokrmu potřebujete fotopostup;-)

    hosta: Jitko krásné a jistě výborné řezy;-):yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    Jana Remkova: :-D:-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jituš, to je paráda!! Jak si to vlastně dovoluješ fotit bez postupu??:-(( Taková opovážlivost!:-D:-D:-D Musíš vyfotit přesně, jak mícháš, prášek, jak se sype přímo do mísy, jak uhlazuješ těsto!! Jak jinak to jako mám zvládnout??:-S

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Moc hezké :yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tonda: a představ si, že jsou recepty i bez fotkek, co pak? A dost, už stačí, Děkujeme.

    Odpovědět

  • isindy isindy

    Tonda: kdysi jsem byla dost aktivním přispěvatelem tohoto webu, takže vím moc dobře, kolik času sebere sepsání receptu, naaranžování jídla, vyfocení a následné vložení všeho sem...poslední obou sem už mooc nechodím...právě kvůli lidem jako jsi ty...nic jsi neukázal, nc neuvařil, jediné, co ti jde, je kritika. Zkus nejprve něco dokázat ty a pak kritizuj ostatní.

    Požadovat fotografie moučníku na plechu mi opravdu jako konstruktivní kritika či doplňující dotaz nepřijdou.

    Odpovědět

  • Tonda Tonda(neregistrovaná)

    spagetka: každý má dávat jedno hlavní a další jiný, ale jen jedna:-?:-?To pak je někoho od sousedů, a to taky dobrý:-?

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: likérové řezy řezy s jahodami vajecnak rezy jahodové řezy tač s jahodama jahodove rezy se slehackou smetanove rezi s jahodama jahodove likérové řezy recepty s jahodami jahodové řezy s likérem piskot na rezy se skrobem naaranzovani jahod na dort likerove dezerty rezy z jahodami panna cotta s vaječným likérem tonda řezy rezyzjahodami likerovy krem tonda řezy/recept eliss prasky