Recept na segedinský guláš III.

Denisa Kuchařka: Denisa

Vepřové maso 11 názorů

Suroviny

400 g vepřové plece
1/2 velké cibule
20 g špeku
40 g tuku
mletá paprika
2 bobkové listy
400 g kysaného zelí
1,5 lžičky hladké mouky
2 lžíce kysané smetany
voda
kmín
sůl
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kousky. Na nakrájeném rozškvařeném špeku a polovině dávky tuku osmahneme najemno nakrájenou cibuli do růžova. Přidáme nakrájené maso, osmahneme, poté přisypeme mletou papriku, zpěníme ji a základ zalijeme vodou. Okmínujeme, osolíme, přidáme bobkový list a maso dusíme.

  2. V polovině dušení k masu přidáme nakrájené kyselé zelí a opět dusíme. Na závěr zahustíme guláš zásmažkou, připravenou z druhé poloviny tuku a mouky, rozmícháme a provaříme.

  3. Před koncem úpravy zjemníme guláš kysanou smetanou, dosolíme a krátce povaříme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 605 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Recept na segedinský guláš III.

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    casino: Já si myslím, že každý podle chuti. Já ořežu maso a vyškvařím malinké škvarečky a pak přidám cibuli. Používám plecko. Myslím si , že nejdůležitější surovina je opravdu dobré kysané zelí, bez zbytečných koření , jenom s troškou kmínu a dobře vykvašené, ne sladké a ne málo osolené. Ne hořké, které nechá v puse na kořenu jazyka hořkou chuť po ochutnání.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Simona Skolakova: I když se tučnému masu vyhýbám, jak můžu, tak segedín bych z kýty opravdu nedělala. Jako ideální vidím něco lehounce prorotlého, krkovičku nebo plecko, ten bůček už je na mě zase moc tučný.

    casino: Nedávám bobkový list ani kmín, jen sladkou a trochu pálivé papriky, ale "zoubek" česneku před konečným zapečením se smetanou (nezahušťuji) taky přidám.

    Odpovědět

  • casino casino

    cathleen: Dajda:
    Nemyslím si že je to běžné, ale segedín z bůčku dělám s kůží běžně :yes: Teď mám 1,5 kg flák masa přes 1/2 plechu s kožuchem po celém povrchu:-)
    Buď nakrájím kostky masa i s kůží, nebo kůži vcelku oddělím ("záleží na rodince", jak píše Simona Skolakova: ) a dělám společně s masem - omáčce to jen prospěje :yes:
    ...a můj předchozí dotaz opravdu směřoval k tomu, zda to někdo na TOP dělá i s kůží - ono to zas až tak obvyklé není, že :-K
    ***
    (asi to není úplně od věci když zmíním, že přidávám zoubek česneku :yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    casino: kytičku nedostanu,protože o kůži nikde není v receptech ani zmínka ,že se má odkrájet,proto si myslím,že tam je, bůček je většinou z kůží,tak bych jí neodkrajovala,taky proč,plecko taky má kolikrát kůži,a myslím,že to segedínu neublíží,ale co mne docela zarazilo ,dělat segedín z vepřové kýty;-)
    Jinak si myslím,kdo nemá rád kůži tak jí odkrájí a je mnoho lidí,kteří naopak to uvítají,takže záleží na rodince jak to doma mají.;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    casino: my ho s kůží děláme - není to dobře? Bůček se u nás dá koupit krásný a je pravda, že většinou na úplně celém použitém kusu kůže není, nicméně to, co tam je, neodkrajujeme.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    casino: Já myslím, že kůže se do segedínu dát může. Někde jsem četla, že se segedín dá dobře udělat z koleno a vážně o tom uvažuju.

    Odpovědět

  • casino casino

    Chystám se na segedín z bůčku a z čiré zvědavosti pátrám, zda na TOP je rcp na maso i s kůží:-)
    Nalezeno bylo toto: https://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?kategori...
    No, kdo první v rcp najde zmíněnou kůži, dostane kytičku :-K:-D:-)

    Odpovědět

  • Lutamara Lutamara

    Dnes jsem dělala prvně segedín podle tohoto receptu a výsledek dle strávníků dokonalý:-) jako příloha karlovarský knedlík.Díky a bodík:yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Deniso:-)dovolím si také přidat fotečku Segedínu(jako přílohu jsme měli měli celozrnný kynutý knedlík:-p) a s ní poslat i boďku č.5;-).

    Odpovědět

  • Denisa Denisa(autorka receptu)

    děkuji za fotku a také za plusko moc díky:-)

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Tak přesně takhle dělám segedín i já, dnes jsme měli k obědu, tak jsem si dovolila Deniso přidat fotky a tobě posílám plusíka:yes::yes: +

    Odpovědět

Tématické fráze: segedinsky gulas recept segedinsky gulas se smetanou příloha k segedínu segedínský guláš segedinsky gula segedinsk recep segedínský guláš příloha segedínský guláš videorecept segedínský gul pravý segedínský guláš segedin guláš přílohy k segedínu recep na gulaš vepřovy segedínský guláš s kysanou smetanou recept segedinsky gulas seg.gulas segedínský guláš přílohy segedínský guláš recept hovězí segedinsky gulas.sk

Zapomněl/a jsem heslo