Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Recept na segedinský guláš III.

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

25. 5. 2009 18:28

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie4 430 kJ / 1 059 kcal
Bílkoviny89,28 g
Tuky64,10 g
Vláknina12,68 g
Cholesterol 292 mg
Sodík 3,79 g
Sůl9,37 g
Sacharidy25,45 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

12. 4. 2019 09:10

casino: Já si myslím, že každý podle chuti. Já ořežu maso a vyškvařím malinké škvarečky a pak přidám cibuli. Používám plecko. Myslím si , že nejdůležitější surovina je opravdu dobré kysané zelí, bez zbytečných koření , jenom s troškou kmínu a dobře vykvašené, ne sladké a ne málo osolené. Ne hořké, které nechá v puse na kořenu jazyka hořkou chuť po ochutnání.

Dajda Dajda

12. 4. 2019 08:03

Simona Skolakova: I když se tučnému masu vyhýbám, jak můžu, tak segedín bych z kýty opravdu nedělala. Jako ideální vidím něco lehounce prorotlého, krkovičku nebo plecko, ten bůček už je na mě zase moc tučný.

casino: Nedávám bobkový list ani kmín, jen sladkou a trochu pálivé papriky, ale "zoubek" česneku před konečným zapečením se smetanou (nezahušťuji) taky přidám.

casino casino

11. 4. 2019 22:16

cathleen: Dajda:
Nemyslím si že je to běžné, ale segedín z bůčku dělám s kůží běžně :yes: Teď mám 1,5 kg flák masa přes 1/2 plechu s kožuchem po celém povrchu:-)
Buď nakrájím kostky masa i s kůží, nebo kůži vcelku oddělím ("záleží na rodince", jak píše Simona Skolakova: ) a dělám společně s masem - omáčce to jen prospěje :yes:
...a můj předchozí dotaz opravdu směřoval k tomu, zda to někdo na TOP dělá i s kůží - ono to zas až tak obvyklé není, že :-K
***
(asi to není úplně od věci když zmíním, že přidávám zoubek česneku :yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

11. 4. 2019 21:29

casino: kytičku nedostanu,protože o kůži nikde není v receptech ani zmínka ,že se má odkrájet,proto si myslím,že tam je, bůček je většinou z kůží,tak bych jí neodkrajovala,taky proč,plecko taky má kolikrát kůži,a myslím,že to segedínu neublíží,ale co mne docela zarazilo ,dělat segedín z vepřové kýty;-)
Jinak si myslím,kdo nemá rád kůži tak jí odkrájí a je mnoho lidí,kteří naopak to uvítají,takže záleží na rodince jak to doma mají.;-)

cathleen cathleen (moderátorka)

11. 4. 2019 20:28

casino: my ho s kůží děláme - není to dobře? Bůček se u nás dá koupit krásný a je pravda, že většinou na úplně celém použitém kusu kůže není, nicméně to, co tam je, neodkrajujeme.

Dajda Dajda

11. 4. 2019 19:46

casino: Já myslím, že kůže se do segedínu dát může. Někde jsem četla, že se segedín dá dobře udělat z koleno a vážně o tom uvažuju.

casino casino

11. 4. 2019 19:15

Chystám se na segedín z bůčku a z čiré zvědavosti pátrám, zda na TOP je rcp na maso i s kůží:-)
Nalezeno bylo toto: https://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?kategori...
No, kdo první v rcp najde zmíněnou kůži, dostane kytičku :-K:-D:-)

Lutamara

3. 12. 2011 18:02

Dnes jsem dělala prvně segedín podle tohoto receptu a výsledek dle strávníků dokonalý:-) jako příloha karlovarský knedlík.Díky a bodík:yes:

mirca75 mirca75

20. 11. 2009 17:42

Deniso:-)dovolím si také přidat fotečku Segedínu(jako přílohu jsme měli měli celozrnný kynutý knedlík:-p) a s ní poslat i boďku č.5;-).

Denisa

3. 6. 2009 11:22

děkuji za fotku a také za plusko moc díky:-)

HankaPu HankaPu

2. 6. 2009 20:04

Tak přesně takhle dělám segedín i já, dnes jsme měli k obědu, tak jsem si dovolila Deniso přidat fotky a tobě posílám plusíka:yes::yes: +

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: segedinsky gulas recept příloha k segedínu segedinsky gulas se smetanou segedínský guláš segedinsky gula segedinsk recep segedínský guláš příloha segedínský guláš videorecept segedínský gul pravý segedínský guláš segedin guláš přílohy k segedínu recep na gulaš vepřovy segedínský guláš s kysanou smetanou recept segedinsky gulas segedínský guláš přílohy seg.gulas segedínský guláš recept hovězí segedinsky gulas.sk

Suroviny: plec vepřová, cibule, špek, tuk, paprika sušená sladká, bobkový list, zelí kysané, mouka hladká, smetana kysaná, voda, kmín celý, sůl

TopRecepty.cz

Recept na segedinský guláš III.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r05w