Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota4 358 kJ / 1 042 kcal
Bílkoviny88,79 g
Tuky64,02 g
Vláknina10,58 g
Cholesterol292 mg
Sodík3 788 mg
Sůl9,37 g
Sacharidy22,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Veronika.Hrozna

12. 4. 2019 09:10

casino: Já si myslím, že každý podle chuti. Já ořežu maso a vyškvařím malinké škvarečky a pak přidám cibuli. Používám plecko. Myslím si , že nejdůležitější surovina je opravdu dobré kysané zelí, bez zbytečných koření , jenom s troškou kmínu a dobře vykvašené, ne sladké a ne málo osolené. Ne hořké, které nechá v puse na kořenu jazyka hořkou chuť po ochutnání.

Dajda

12. 4. 2019 08:03

Simona Skolakova: I když se tučnému masu vyhýbám, jak můžu, tak segedín bych z kýty opravdu nedělala. Jako ideální vidím něco lehounce prorotlého, krkovičku nebo plecko, ten bůček už je na mě zase moc tučný.

casino: Nedávám bobkový list ani kmín, jen sladkou a trochu pálivé papriky, ale "zoubek" česneku před konečným zapečením se smetanou (nezahušťuji) taky přidám.

casino

11. 4. 2019 22:16

cathleen: Dajda:
Nemyslím si že je to běžné, ale segedín z bůčku dělám s kůží běžně :yes: Teď mám 1,5 kg flák masa přes 1/2 plechu s kožuchem po celém povrchu:-)
Buď nakrájím kostky masa i s kůží, nebo kůži vcelku oddělím ("záleží na rodince", jak píše Simona Skolakova: ) a dělám společně s masem - omáčce to jen prospěje :yes:
...a můj předchozí dotaz opravdu směřoval k tomu, zda to někdo na TOP dělá i s kůží - ono to zas až tak obvyklé není, že :-K
***
(asi to není úplně od věci když zmíním, že přidávám zoubek česneku :yes:

Simona Skolakova

11. 4. 2019 21:29

casino: kytičku nedostanu,protože o kůži nikde není v receptech ani zmínka ,že se má odkrájet,proto si myslím,že tam je, bůček je většinou z kůží,tak bych jí neodkrajovala,taky proč,plecko taky má kolikrát kůži,a myslím,že to segedínu neublíží,ale co mne docela zarazilo ,dělat segedín z vepřové kýty;-)
Jinak si myslím,kdo nemá rád kůži tak jí odkrájí a je mnoho lidí,kteří naopak to uvítají,takže záleží na rodince jak to doma mají.;-)

cathleen

11. 4. 2019 20:28

casino: my ho s kůží děláme - není to dobře? Bůček se u nás dá koupit krásný a je pravda, že většinou na úplně celém použitém kusu kůže není, nicméně to, co tam je, neodkrajujeme.

Dajda

11. 4. 2019 19:46

casino: Já myslím, že kůže se do segedínu dát může. Někde jsem četla, že se segedín dá dobře udělat z koleno a vážně o tom uvažuju.

casino

11. 4. 2019 19:15

Chystám se na segedín z bůčku a z čiré zvědavosti pátrám, zda na TOP je rcp na maso i s kůží:-)
Nalezeno bylo toto: https://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?kategori...
No, kdo první v rcp najde zmíněnou kůži, dostane kytičku :-K:-D:-)

Lutamara

3. 12. 2011 18:02

Dnes jsem dělala prvně segedín podle tohoto receptu a výsledek dle strávníků dokonalý:-) jako příloha karlovarský knedlík.Díky a bodík:yes:

mirca75

20. 11. 2009 17:42

Deniso:-)dovolím si také přidat fotečku Segedínu(jako přílohu jsme měli měli celozrnný kynutý knedlík:-p) a s ní poslat i boďku č.5;-).

Denisa

3. 6. 2009 11:22

děkuji za fotku a také za plusko moc díky:-)

HankaPu

2. 6. 2009 20:04

Tak přesně takhle dělám segedín i já, dnes jsme měli k obědu, tak jsem si dovolila Deniso přidat fotky a tobě posílám plusíka:yes::yes: +

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: segedinsky gulas recept příloha k segedínu segedinsky gulas se smetanou segedínský guláš segedinsky gula segedinsk recep segedínský guláš příloha segedínský guláš videorecept segedínský gul pravý segedínský guláš segedin guláš přílohy k segedínu recep na gulaš vepřovy segedínský guláš s kysanou smetanou recept segedinsky gulas segedínský guláš přílohy seg.gulas segedínský guláš recept hovězí segedinsky gulas.sk

Suroviny: plec vepřová, cibule, špek, tuk, paprika sušená sladká, bobkový list, zelí kysané, mouka hladká, smetana kysaná, voda, kmín celý, sůl

TopRecepty.cz

Recept na segedinský guláš III.

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r05w