Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Recept na segedinský guláš III.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Středně náročný

Přidat do oblíbených Denisa Přečíst komentáře 11

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 430 kJ /
1 059 kcal
Bílkoviny89,28 g
Tuky64,10 g
Vláknina12,68 g
Cholesterol 292 mg
Sodík 3,79 g
Sůl9,37 g
Sacharidy25,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kousky. Na nakrájeném rozškvařeném špeku a polovině dávky tuku osmahneme najemno nakrájenou cibuli do růžova. Přidáme nakrájené maso, osmahneme, poté přisypeme mletou papriku, zpěníme ji a základ zalijeme vodou. Okmínujeme, osolíme, přidáme bobkový list a maso dusíme. Krok 2: V polovině dušení k masu přidáme nakrájené kyselé zelí a opět dusíme. Na závěr zahustíme guláš zásmažkou, připravenou z druhé poloviny tuku a mouky, rozmícháme a provaříme. Krok 3: Před koncem úpravy zjemníme guláš kysanou smetanou, dosolíme a krátce povaříme.

Zveřejněno 25. 5. 2009 18:28

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Recept na segedinský guláš III.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r05w

Marie

Komentáře (11)

Chystám se na segedín z bůčku a z čiré zvědavosti pátrám, zda na TOP je rcp na maso i s kůží:-)
Nalezeno bylo toto: https://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?kategori...
No, kdo první v rcp najde zmíněnou kůži, dostane kytičku :-K:-D:-)

casino: Já si myslím, že každý podle chuti. Já ořežu maso a vyškvařím malinké škvarečky a pak přidám cibuli. Používám plecko. Myslím si , že nejdůležitější surovina je opravdu dobré kysané zelí, bez zbytečných koření , jenom s troškou kmínu a dobře vykvašené, ne sladké a ne málo osolené. Ne hořké, které nechá v puse na kořenu jazyka hořkou chuť po ochutnání.

Zobrazit 5 starších odpovědí

Dnes jsem dělala prvně segedín podle tohoto receptu a výsledek dle strávníků dokonalý:-) jako příloha karlovarský knedlík.Díky a bodík:yes:

Deniso:-)dovolím si také přidat fotečku Segedínu(jako přílohu jsme měli měli celozrnný kynutý knedlík:-p) a s ní poslat i boďku č.5;-).

děkuji za fotku a také za plusko moc díky:-)

Tak přesně takhle dělám segedín i já, dnes jsme měli k obědu, tak jsem si dovolila Deniso přidat fotky a tobě posílám plusíka:yes::yes: +

Podobné recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Zobrazit více

Zobrazit více

Tématické fráze:
segedinsky gulas recept, příloha k segedínu, segedinsky gulas se smetanou, segedínský guláš, segedinsky gula, segedinsk, recep, segedínský guláš příloha, segedínský guláš videorecept, segedínský gul, pravý segedínský guláš, segedin guláš, přílohy k segedínu, recep na gulaš vepřovy, segedínský guláš s kysanou smetanou, recept segedinsky gulas, segedínský guláš přílohy, seg.gulas, segedínský guláš recept hovězí, segedinsky gulas.sk

Suroviny:
plec vepřová, cibule, špek, tuk, paprika sušená sladká, bobkový list, zelí kysané, mouka hladká, smetana kysaná, voda, kmín celý, sůl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Recept na segedinský guláš III.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r05w

Přidat fotografie receptu