Pappardelle
Pappardelle je druh italských těstovin ve formě 2 až 3 centimetrových širokých nudlí. Sušené jsou k dostání stočené do klubíček, a to jak s rovným, tak i vroubkovaným okrajem. V Itálii jsou velice populární.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pappardelle je druh italských těstovin ve formě 2 až 3 centimetrových širokých nudlí. Sušené jsou k dostání stočené do klubíček, a to jak s rovným, tak i vroubkovaným okrajem. V Itálii jsou velice populární.
Paštika je velmi chutný a voňavý masný výrobek, připravovaný ze syrového rozmělněného masa, často s… Číst dál
Patison je kultivar tykve obecné, má zploštělý tvar připomínající disk. Dle odrůdy patisony mohou… Číst dál
Pažitka pobřežní je lidovým názvem šnytlík. Je to vytrvalá a nenáročná rostlina, pěstovaná v trsech… Číst dál
Pekanové ořechy jsou podobné ořechům vlašským, ale mají podlouhlejší tvar a jsou chuťově sladší.… Číst dál
Pekingské zelí je u nás už známá zelenina původem z Číny, jejíž listy tvoří růžici se středovou… Číst dál
Pektin je forma rozpustné vlákniny, nacházející se v ovoci (ve větším množství je obsahuje kůra… Číst dál
Vermut je dolihované víno, pocházející z Itálie. Vyrábí se z lehkého vína, které se dosladí a k… Číst dál
Nátěstek (také zákvasek nebo matka) je chlebový kvas zahuštěný moukou do hustoty tuhého těsta. Bývá… Číst dál
Podzemnice olejná pochází zřejmě z Jižní Ameriky, je to jednoletá olejná rostlina z čeledi… Číst dál
Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál
Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál
Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál