Patison
Patison je kultivar tykve obecné, má zploštělý tvar připomínající disk. Dle odrůdy patisony mohou mít rozdílné barvy. Jsou podobné dýním, ale mají jemnější a lahodnější chuť. Lze je připravit na různé způsoby.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Patison je kultivar tykve obecné, má zploštělý tvar připomínající disk. Dle odrůdy patisony mohou mít rozdílné barvy. Jsou podobné dýním, ale mají jemnější a lahodnější chuť. Lze je připravit na různé způsoby.
Grundle jsou malé rybičky, většinou mřenky, které odjakživa patřily k vodě a podávaly se v rybích… Číst dál
Guacamole bychom mohli nazvat avokádovou salsou. Je to naprosto geniální dip, omáčka nebo pomazánka… Číst dál
Je mnoho druhů gulášů, které se liší svým názvem podle použitých surovin. Můžeme si pochutnat na… Číst dál
Gyros je jednoduché, rychlé a velmi chutné jídlo. Pochází z Řecka a dělá se ze skopového masa nebo… Číst dál
Halušky, slovenský národní pokrm, jsou vlastně noky z mouky a vody. Někdy se přidává i vejce.… Číst dál
Halva (chalva) je jedna z nejstarších orientálních cukrovinek. Její název pochází z arabského slova… Číst dál