Rukola
Rukola je nenáročná listová zelenina, s významnou výživovou i léčivou hodnotou. Chuť lze popsat jako štiplavou, pikantní nebo lehce nahořklou. Většinou se konzumuje v syrovém stavu, ale je vhodná i pro kratší tepelné zpracování.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rukola je nenáročná listová zelenina, s významnou výživovou i léčivou hodnotou. Chuť lze popsat jako štiplavou, pikantní nebo lehce nahořklou. Většinou se konzumuje v syrovém stavu, ale je vhodná i pro kratší tepelné zpracování.
Smažení je tepelná úprava, při které se surovina smaží v rozpáleném tuku ze všech stran při vysoké… Číst dál
Smetana je nejtučnější část mléka, která se usazuje na jeho povrchu. Získat ji můžeme sbíráním, v… Číst dál
Soft drinks neboli „liquid candy“ (tekuté sladkosti) jsou nealkoholické nápoje s velkým obsahem… Číst dál
Pravá sójová omáčka je tradiční asijské dochucovadlo. Má podobu řídké hnědé omáčky, která se vyrábí… Číst dál
Sójové maso je dehydratovaný, texturovaný sójový protein, který se vyrábí z odtučněné mouky. Lze je… Číst dál
Sójové mléko ve skutečnosti mlékem není. Používají je lidé, kteří nesnáší laktózu, ovšem živočišné… Číst dál
Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál
Líčka jsou část žvýkacích svalů, které se nachází na vnějších tvářích skotu nebo vepřů. Je v nich… Číst dál
Sekt neboli šumivé víno je označení oblíbeného alkoholického nápoje. Vyrábí se primárním nebo… Číst dál
Kari pasta, aromatická asijská lahůdka, je základem asijských jídel. Nejpálivější pasta je z… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál