Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rýže arborio

Merylas Merylas

Rýže arborio je druh krátkozrnné rýže, která se pěstuje hlavně v Itálii, ale i např. v Texasu nebo Kalifornii. Zpracovává se kratším mletím než klasická dlouhozrnná rýže, díky tomu obsahuje více škrobu. Proto se hodí na přípravu italského rizota s krémovou konzistencí.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Sacher dort

Sacher dort je originální čokoládový dort. V roce 1832 ho vytvořil šestnáctiletý učeň Franz Sacher.… Číst dál

Sacher dort

Sake

Sake je dezertní víno se specifickým nádechem ze zkvašené rýže, s výraznou vůní skořice i s dalšími… Číst dál

Sake

Salak

Salak patří mezi tropické ovoce a říká se mu hadí ovoce či hadí fík, a to pro jeho povrch, který… Číst dál

Salak

Salát ledový

Salát ledový má poměrně velkou a tuhou hlávku, která se podobá zelí. Název dostal podle lesklých… Číst dál

Salát ledový

Salát římský

Salát římský je jedna z variet lociky seté. Vyšlechtěn byl v USA. Pěstuje se hlavně v Itálii, jeho… Číst dál

Salát římský

Salsa

Salsa je pikantní omáčka, která se připravuje rozmixováním různých druhů zeleniny i ovoce. Je to… Číst dál

Salsa

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Džus

Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál

Džus

Líčka

Líčka jsou část žvýkacích svalů, které se nachází na vnějších tvářích skotu nebo vepřů. Je v nich… Číst dál

Líčka

Sekt

Sekt neboli šumivé víno je označení oblíbeného alkoholického nápoje. Vyrábí se primárním nebo… Číst dál

Sekt

Kari pasta

Kari pasta, aromatická asijská lahůdka, je základem asijských jídel. Nejpálivější pasta je z… Číst dál

Kari pasta

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál

Bouillabaisse

Carpaccio

Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál

Carpaccio

Naposledy jste si prohlédli