Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rýže arborio

Merylas Merylas

Rýže arborio je druh krátkozrnné rýže, která se pěstuje hlavně v Itálii, ale i např. v Texasu nebo Kalifornii. Zpracovává se kratším mletím než klasická dlouhozrnná rýže, díky tomu obsahuje více škrobu. Proto se hodí na přípravu italského rizota s krémovou konzistencí.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Pepř bílý

Aby byl pepř bílý, je nutno sklidit červené, plně vyzrálé bobule. Musí se namočit do vody, poté se… Číst dál

Pepř bílý

Pepř cayenský

Pepř cayenský je odrůda chilli, pěstovaná původně v Jižní Americe. Je to velmi ostré koření - 50… Číst dál

Pepř černý

Pepřovník černý je popínavá rostlina, která pochází z indických monzunových lesů a dorůstá výšky až… Číst dál

Pepř černý

Perkelt

Perkelt je pokrm, který pochází z Maďarska. Je to vzdálený příbuzný guláše, ale je v něm méně vody,… Číst dál

Perkelt

Perlička domácí

Perlička, kterou chováme, vznikla domestikací perličky kropenaté. Je to pták, který váží v průměru… Číst dál

Perlička domácí

Pesto

Pesto je zelená omáčka, jejíž hlavní složkou je bazalka, ale lze ji připravit i např. z medvědího… Číst dál

Pesto

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Demi-glace

Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál

Demi-glace

Majonéza

Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál

Majonéza

Nori

Nori je populární jedlá japonská mořská řasa, slouží jako mimořádně bohatý zdroj bílkovin, vitamínů… Číst dál

Nori

Demi sec

Demi sec je jemný polosuchý sekt se středně plnou květinovou vůní, obsahuje 33-50 g zbytkového… Číst dál

Džus

Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál

Džus

Líčka

Líčka jsou část žvýkacích svalů, které se nachází na vnějších tvářích skotu nebo vepřů. Je v nich… Číst dál

Líčka

Naposledy jste si prohlédli