Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šašlik

yanull yanull
Šašlik

Šašlik je druh kebabu, oblíbený je především v zemích bývalého Sovětského svazu. Připravuje se z prorostlého masa, nakrájeného na kousky, které se přes noc naloží do marinády. Poté se napichuje na jehly a střídavě se prokládá cibulí i zeleninou. Nakonec se opéká nad žhavým uhlím, nejlépe březovým. Podává se s výraznými omáčkami a zeleninou.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Ovar

Ovar je tradiční pochoutkou při zabíjačce. Jsou to části méně kvalitního masa, které se vaří ve… Číst dál

Ovar

Ovesné vločky

Oblíbené ovesné vločky vznikají rozdrcením ovesných zrn a patří do kategorie zdravé výživy pro… Číst dál

Ovesné vločky

Paella

Paella je typický španělský pokrm, pocházející z města Valencie. Jedná se o španělské rizoto, které… Číst dál

Paella

Pakora

Pakora je indický smažený pokrm ve formě placičky. Znamená to "něco" smaženého v těstíčku z… Číst dál

Pakora

Palačinky

Palačinky se připravují z litého těsta. Základ tvoří mléko, mouka a vejce. Pečou se na pánvi,… Číst dál

Palačinky

Palec

Palec je část z vepřové panenské svíčkové - panenky, nejkvalitnějšího vepřového masa. Jedná se o… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Catering

Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál

Catering

Olivový olej

Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně a vyrábí se z oliv. Při výrobě kvalitního… Číst dál

Olivový olej

Čočka jedlá

Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál

Čočka jedlá

Tequila

Tequila je silný alkoholický, mexický nápoj. Vyrábí se destilací z rostliny modrá agáve, což je… Číst dál

Beefsteak

Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál

Beefsteak

Zmrzlina

Kornout se zmrzlinou patří k letnímu osvěžení, ale tuto dobrotu si můžeme v obchodech koupit po… Číst dál