Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččin trhanec s jablky

Trhanec je sladká dobrota, která byla vyhlášenou pochoutkou na císařském dvoře France Josefa a v mnoha podobách se s oblibou peče v evropských zemích dodnes. Ochutnejte a pochopíte, proč tomu tak je.

Hodnocení receptu je 5,0 (42×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

5. 12. 2011 19:00

Suroviny pro 2 dávky

2 dávky

Nutriční hodnoty

Energie13 198 kJ / 3 154 kcal
Bílkoviny113,70 g
Tuky97,41 g
Vláknina21,00 g
Cholesterol 2,17 g
Sodík 1,38 g
Sůl3,08 g
Sacharidy403,59 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

17. 1. 2023 08:57

:-)<3:yes::yes: také už jsem ho dlouho nedělala a přitom je to opravdu lahůdka, díky za připomenutí :-K

brtna

25. 3. 2020 21:46

Dlouho jsem se na trhanec chystala a dostala jsem se k němu až nyní, když jsme zavřeni doma a lituji, že jsem nevyzkoušela dříve. Chutnalo nám s manželem oběma velice!!!!!<3<3

Kelisova Kelisova

25. 2. 2020 22:47

mnááám<3,mamka dělávala a říkávala tomu šmorn;-),je to dobrota<3:-K:-K:yes::yes:

Stovinik

5. 3. 2016 12:10

Výborné, vajíčka stačí bohatě 4. Je to trochu zdlouhavé, peče se to dlouho a na dvakrát, ale výsledek stojí za to :):yes:

tustik :-D

2. 8. 2014 21:10

Je to vyborny. Doporucuju ale tech vajicek je tam moc ale my sjme dali 4 aje to to sami :-))

Zdeňka

7. 11. 2012 16:12

Tak tohle vůbec neznám, ale vypadá to fakt výborně :-)Určitě někdy vyzkouším :-):yes:

J.D.

28. 2. 2012 11:34

trhanec znám a občas dělám,ale trošku jinak - s ovocným přelivem, třeba jahod nebo malin či borůvek. Ale toto vyzkouším, vypadá to krásně. Jen těch vajíček je tam fakt dost :-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

6. 12. 2011 13:01

Podle krásných fotek bych si také dala říct:-p+9:yes:Už jsem nedělala alespoň 2roky:-8;-)

MajkaM

6. 12. 2011 07:25

Tak trhanec vůbec neznám, ale vypadá hodně jedle. Ukládám a vyzkouším :-p:yes:

fb.lib fb.lib

6. 12. 2011 02:36

Je to výborný.Toto dělám a jako pílohu k staročeské odvarce.Někdo tomu říká muzika.Je to O.K.:yes::yes::yes::-D

Jiřička

6. 12. 2011 01:13

No toto a o půlnoci. To vypadá móóc dobře a jistě i báječně chutná. Hned zítra ráno si to opíši a vyzkouším 24.12., abychom viděli zlaté prasátko. :-)

maiva maiva

5. 12. 2011 21:29

Znám tuto dobrotu:-p, dávno jsem nedělala, taky bych si dala:-p+:yes:

Iljusa Iljusa

5. 12. 2011 21:04

:-p:-p:yes:

Věrka R.

5. 12. 2011 19:55

Jéé, ten už jsem dlouho nedělala a sjabkama je určitě moc dobrý.

cathleen cathleen (moderátorka)

5. 12. 2011 19:29

:-8mňamina laskomina...hned bych si kousek utrhla:-D:yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: trhanec staročeský trhanec recept na trhanec trhanec recept jablečný trhanec trhanec pečený na pánvi trhanec podle pohlreicha jablkový trhanec trhanec s jahody trhance staročeský trhanec recept jak se dela trhanec recepty trhanec trhanec pečený v troubě starocesky trhanec s jablky babičin trhanec recept na starocesky trhanec trhance s jablky trhanec recepty recept trhanec

Suroviny: jablko, mouka hladká, mléko, vejce, cukr krystal, cukr vanilkový, sůl, kypřící prášek, rozinky, rum, cukr moučkový, máslo, med

TopRecepty.cz

Babiččin trhanec s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jOwY