Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Konfitování

cathleen cathleen

Konfitování je způsob úpravy masa, který je původem z Francie. Spočívá ve velmi pomalé tepelné úpravě. Maso se nejprve namarinuje v soli a koření, poté se pomalu několik hodin dusí ve vlastní šťávě a tuku. Nejčastěji můžeme potkat konfitování kachny, husy, vepřového a hovězího masa. Výjimkou není ani konfitování česneku, ze kterého je pak výborná příloha k masu i k pečené zelenině.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Rajče

Rajče patří do čeledi lilkovitých, jedná se o plodovou zeleninu, která pochází z Jižní Ameriky.… Číst dál

Rajče

Rakytník

Rakytník řešetlákový je dřevina, využívaná už v dávné minulosti. Plody obsahují mnoho cenných látek… Číst dál

Rakytník

Rambutan

Rambutan (Vlasatý Cherry, Ngau) z jihovýchodní Asie má aromatickou, pikantně sladkokyselou dužinu.… Číst dál

Rambutan

Ratatouille

Ratatouille je kulinářská francouzská specialita z Nice. Pochází z roku 1870. Je to směs zeleniny,… Číst dál

Ratatouille

Raut

Rauty (klasické, obchodní, reklamní) jsou moderní a pohodlnou variantou společenského občerstvení.… Číst dál

Raut

Ravioli

Ravioli je typ plněných těstovin, původem z Itálie. Většinou jsou čtvercového tvaru a mají dvě… Číst dál

Ravioli

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Beefsteak

Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál

Beefsteak

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál

Bouillabaisse

Carpaccio

Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál

Carpaccio

Catering

Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál

Catering

Celestýnské nudle

Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál

Celestýnské nudle

Čočka jedlá

Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál

Čočka jedlá