Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Taliáni

yanull yanull
Taliáni

Emanuel Uggè měl italský původ, ale narodil se v Praze. Byl aktivní v různých spolcích, ale proslavil se jako uzenář, který jako první začal vyrábět pivní pochoutky, které známe dnes jako taliány. Klasické taliány se vyráběly z mladého hovězího masa, ke kterému se přidávalo vepřové krční sádlo, popř. laloky. Vše bylo dochuceno kořením. Dnes se jejich výroba poněkud liší, tyto lahůdky se neudí, nýbrž pouze vaří.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Charlotta

Charlotta je dort nebo moučník, lehký jako vánek, uvnitř se skrytým tajemstvím. Jeho příprava je… Číst dál

Charlotta

Chateaubriand

Pod francouzským názvem Chateaubriand se skrývá velký steak z toho nejlepšího hovězího masa, a to z… Číst dál

Chia semínka

Chia semínka jsou velmi drobná jedlá semena rostliny Salvia hispanica. Považují se za… Číst dál

Chia semínka

Chilli paprička

Chilli papričky jsou plody exotických druhů paprik, které rostou v tropech a subtropech. Tyto malé… Číst dál

Chilli paprička

Chipsy, čipsy

Chipsy jsou pochutiny z tenkých plátků brambor, které se smaží a ochucují různým kořením nebo… Číst dál

Chipsy, čipsy

Chléb

Chléb patří k základním potravinám a neumíme si bez něj představit náš jídelníček. Existuje mnoho… Číst dál

Chléb

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Beefsteak

Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál

Beefsteak

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál

Bouillabaisse

Carpaccio

Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál

Carpaccio

Catering

Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál

Catering

Celestýnské nudle

Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál

Celestýnské nudle

Čočka jedlá

Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál

Čočka jedlá

Marie

Náhodný recept Zobrazit více