Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vlašský salát

yanull yanull
Vlašský salát

Vlašský salát je klasika z let minulých, kterou si dopřávají lidé i dnes, zejména k svačině. Salát proslavilo v Praze jedno lahůdkářství. Současné receptury se od té retro velmi liší, bohužel ke škodě věci. Trvanlivost salátu se prodlužuje různými éčky, chybí kvalitní uzenina. Kdo si chce na salátu pochutnat, připraví si jej raději doma.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Vinný ocet

Bílý a červený vinný ocet, každý se svou specifickou chutí, se hodí nejvíce do studené kuchyně jako… Číst dál

Višně

Višeň je ovocný strom z čeledi růžovitých, dorůstá až do výšky 10 m. Jsou tři skupiny višní, které… Číst dál

Višně

Vlašské ořechy

Vlašský ořech je plod ořešáku královského. Nápadná podobnost plodu ořechu s lidským mozkem není… Číst dál

Vlašské ořechy

Vodní lázeň

Vodní lázeň je tepelná úprava, při které se jedna nádoba naplní do poloviny vodou, a do ní se vloží… Číst dál

Volské oko

Ze široké škály přípravy vajec je jednou z nich "volské oko". Je to vlastně smažené vejce na pánvi,… Číst dál

Volské oko

Vošouch

Vošouch je jeden z názvů pro bramborák, který je známý z Plzně a jeho širokého okolí. Jedná se o… Číst dál

Vošouch

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Naposledy jste si prohlédli