Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Xylitol

yanull yanull

Xylitol je přírodní sladidlo, které se vyskytuje v přírodě v mnoha druzích zeleniny i ovoce. Je i v lidském těle. Dospělý člověk ho vyrobí až 15 mg denně. Díky xylitolu můžeme odstranit z jídelníčku běžný cukr. Sladivost má stejnou, ale má jen dvě třetiny kalorií.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Pastinák

Pastinák je kořenová zelenina velmi podobná petrželi. Pastinák je ale sladší a vyroste oproti… Číst dál

Pastinák

Paštičky

Paštičky je druh pečiva určeného k plnění, nejčastěji masovými nebo sýrovými náplněmi. Obvykle je… Číst dál

Paštika

Paštika je velmi chutný a voňavý masný výrobek, připravovaný ze syrového rozmělněného masa, často s… Číst dál

Paštika

Pažitka

Pažitka pobřežní je lidovým názvem šnytlík. Je to vytrvalá a nenáročná rostlina, pěstovaná v trsech… Číst dál

Pažitka

Pecorino

Pecorino je typický italský tvrdý sýr, s delším zráním a tvrdou kůrkou. Vyrábí se z ovčího mléka,… Číst dál

Pecorino

Pekanové ořechy

Pekanové ořechy jsou podobné ořechům vlašským, ale mají podlouhlejší tvar a jsou chuťově sladší.… Číst dál

Pekanové ořechy

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Catering

Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál

Catering

Olivový olej

Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně a vyrábí se z oliv. Při výrobě kvalitního… Číst dál

Olivový olej

Čočka jedlá

Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál

Čočka jedlá

Tequila

Tequila je silný alkoholický, mexický nápoj. Vyrábí se destilací z rostliny modrá agáve, což je… Číst dál

Zmrzlina

Kornout se zmrzlinou patří k letnímu osvěžení, ale tuto dobrotu si můžeme v obchodech koupit po… Číst dál

Beefsteak

Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál

Beefsteak