Žemle
Žemle (oblastně bandur nebo bandor) je menší pečivo ze světlého nekořeněného pšeničného těsta, které má podlouhlý tvar, uprostřed rýhu, a je na povrchu nesolené.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žemle (oblastně bandur nebo bandor) je menší pečivo ze světlého nekořeněného pšeničného těsta, které má podlouhlý tvar, uprostřed rýhu, a je na povrchu nesolené.
Klopsy jsou bochánky nebo válečky z mletého masa. Připravují se dušením v omáčce, nejčastěji… Číst dál
Kmín kořenný luční je běžná bylina, rostoucí u nás i planě na loukách. Je jedním z nejstarších… Číst dál
Koblihy jsou nejčastěji spojovány s masopustem, ale připravit je můžeme kdykoli během roku. Je to… Číst dál
Kokosové mléko (viz kokosový ořech) je hustá tekutina, která se vyrábí z namleté dužiny kokosového… Číst dál
Kokosový olej (viz kokosový ořech) našel uplatnění v potravinářství, lékařství i průmyslu. Za… Číst dál
Kokotka je zvláštně znějící název pro zapékací misku s víčkem. Je to počeštěná zkomolenina… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál