Zlatý klas
Zlatý klas je originální krémový prášek s vanilkovou příchutí. Vyrábí se na Slovensku, je podobný vanilkovému pudinku. Jeho využití je hlavně u moučníků, kde se přidává do krémů a také je spojený chutí s dukátovými buchtičkami.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zlatý klas je originální krémový prášek s vanilkovou příchutí. Vyrábí se na Slovensku, je podobný vanilkovému pudinku. Jeho využití je hlavně u moučníků, kde se přidává do krémů a také je spojený chutí s dukátovými buchtičkami.
Filé je vykostěný řez nebo plátek masa či ryby. S takto opracovanou surovinou se setkáváme často v… Číst dál
Filírování je krájení masa na velmi tenké plátky, většinou o rozměru 0,5 - 1 cm. Jedná se o maso… Číst dál
Flambování je polévání hotového pokrmu kvalitní lihovinou a následné zapálení. Nejčastěji se… Číst dál
Foie gras je kontroverzní pochoutka. Jedná se o ztučnělá játra vodních ptáků, nejčastěji hus a… Číst dál
Fondán je cukrovinka z cukerné hmoty s jemnou krystalickou strukturou. Je vyroben z cukru, vody,… Číst dál
Fondue je pokrm ze sýru, který se roztaví nad ohněm. Považuje se za švýcarské národní jídlo.… Číst dál
Nátěstek (také zákvasek nebo matka) je chlebový kvas zahuštěný moukou do hustoty tuhého těsta. Bývá… Číst dál
Podzemnice olejná pochází zřejmě z Jižní Ameriky, je to jednoletá olejná rostlina z čeledi… Číst dál
Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál
Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál
Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál
Nori je populární jedlá japonská mořská řasa, slouží jako mimořádně bohatý zdroj bílkovin, vitamínů… Číst dál