Nutriční hodnoty (Pohanková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 11 988 kJ / 2 865 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 64,90 g |
| Tuky | 92,90 g |
| – nasycené | 56,08 g |
| – nenasycené | 40,24 g |
| –– mononenasycené | 30,54 g |
| –– polynenasycené | 9,70 g |
| ––– omega 3 | 0,62 g |
| Vláknina | 62,60 g |
| Cholesterol | 255 mg |
| Sodík | 62 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 410,40 g |
| – cukry | 11,80 g |
| ––– laktóza | 0,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 2 hrnky 2 hrnky pohanky | Pohanka loupaná | 500 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku petrželové natě (pokrájené) | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 3 l 3 l zeleninového vývaru (nebo voda a 1 kostka zeleninového bujonu) | Vývar zeleninový | 3000 ml |
| Vegeta (možno vynechat) | Kořenící směs sypká |