Nutriční hodnoty (Pórková polévka Matýsek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 975 kJ / 711 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,74 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,34 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,40 g |
| Tuky | 35,44 g |
| – nasycené | 22,00 g |
| – nenasycené | 11,86 g |
| –– mononenasycené | 9,94 g |
| –– polynenasycené | 1,92 g |
| ––– omega 3 | 0,23 g |
| Vláknina | 18,50 g |
| Cholesterol | 105 mg |
| Sodík | 188 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 70,96 g |
| – cukry | 27,56 g |
| ––– laktóza | 5,86 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 kg 1/2 kg pórku | Pórek čerstvý | 500 g |
| 5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
| 100-200 ml 100-200 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| podravka | Kořenící směs sypká | |
| 15 dkg 15 dkg anglické slaniny(nemusí být) | ||
| nasekaná petrželová nať na ozdobení | Petržel nať čerstvá |