Odpaľované cesto pre ercicku

tejaja Kuchařka:

Moučníky , Ostatní 7 názorů

56

Suroviny

0,25 l vody
90 g margarínu
140 g polohrubé mouky
4 vejce
trochu soli
1 vanilkový cukr (na sladkou verzi přidáme)
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vodu so štipkou soli a margarínom privedieme k varu. Keď začne vrieť, stiahneme oheň, naraz vsypeme múku a ihneď miešame. Cesto miešame dovtedy, kým sa prestane chytať stien hrnca.

  2. Odstavíme, necháme trocha prechladnúť a potom po jednom vmiešame všetky vajíčka (na sladkú verziu aj vanilínový cukor). Ďalšie vajíčko nepridávame, kým predchádzajúce nie je dôkladne vmiešané do cesta. Najlepšie je použiť ručný šľahač.

  3. Čo s odpaľovaným cestom: Z cesta vytláčame na plech venčeky, piškótky alebo môžeme tvoriť veterníky, labute, srdiečka a pod. Pečieme v horúcej rúre, ktorú po 5 min stiahneme na 200°C. POZOR – počas pečenia sa nesmie otvárať rúra ! Upečené odpaľované cesto plníme napr. pudingovou náplňou.

  4. Odpaľované cesto môžeme vysmážať – v hrnci zahrejeme cca 1,5 litra fritovacieho oleja a z cesta vykrajujeme lyžičkou hrudky alebo ozdobnou striekacou pištoľou vytláčame do oleja prúžky cesta (cesto môžeme obohatiť tiež napr. hrozienkami) Vysmážame z oboch strán dozlata a potom zákusky vyberieme z oleja a osušíme na servítke. Môžeme obaliť v škoricovom cukre.

  5. Tvary z odpaľovaného cesta možno plniť na slano, vtedy vynecháme vanilínový cukor, a pečieme najlepšie v tvare malých veterníčkov alebo venčekov. Plníme napr. syrovou, salámovou alebo cesnakovou náplňou či obľúbenými pomazánkami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Odpaľované cesto pre ercicku

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

  • ercicka ercicka

    napiste postup ne tie ovocne knedliky, prosiiiiim :-8 varia sa? alebo vyprazaju?

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    ovocne knedliky z odpalovaneho cesta?:-O

    Odpovědět

  • Míla Míla(neregistrovaná)

    Tohle těsto je opravdu nejlepší, také ho dělám, jen s tím rozdílem, že jako tuk používám čerstvé máslo (margaríny k nám nesmí ) a hrubou mouku. Pečivo plním vždycky čerstvé nebo alespoň večer upeču a ráno plním. Dlouho skladovat se nedá. Pak už to není ono.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Bibinka, máš pravdu, ovocné knedlíčky z odpaľovaného cesta sú skutočne výborné :-D:-D

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Dělám odpalované těsto jiné, ovšem nedám na něj dopustit;-)lepší ovocný knedlíky neznám, než z toho mého a to jsem zkoušela plno těst. Kdo jednou vyzkouší, už jiné nedělá. Dokonce z něho kdosi vymyslel i plnění na slano a je to prý ňamka. Jóóó odpalované je odpalované:-D:-p:yes:

    Odpovědět

  • ercicka ercicka

    jeeej, diiikyyyy :yes: Mne islo sice o trvanlivost zakuskov z odpalovaneho cesta, ale to, ze sa da aj vyprazat som nevedela :yes: mam v oblubenych, aspon to nabuduce rychlo najdem ;-)

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: odpalovane cesto labutě z odpalovaného těsta venčeky z odpaľovaného cesta odpalované těsto na slano palene cesto odpalované venčeky vetrniky na slano odpaľované labute z palene hmoty trvanlivost odpalovaného těsta venceky odpalovane testo labutě z paleného těsta odpalované labutě venceky recept zákusek labutě trvanlivost zakusku recepty z odpalovaneho cesta na slano pecenie venceky odpalovane testo recept

Zapomněl/a jsem heslo