Nutriční hodnoty (Dušená mrkev s vepřovým masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 3 407 kJ / 814 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 59,34 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 51,33 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,01 g |
| Tuky | 37,97 g |
| – nasycené | 19,74 g |
| – nenasycené | 14,97 g |
| –– mononenasycené | 12,76 g |
| –– polynenasycené | 2,21 g |
| ––– omega 3 | 0,21 g |
| Vláknina | 14,05 g |
| Cholesterol | 244 mg |
| Sodík | 395 mg |
| Sůl | 0,90 g |
| Sacharidy | 52,95 g |
| – cukry | 20,05 g |
| ––– laktóza | 2,10 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 6 středních mrkví | Mrkev čerstvá | 300 g |
| 100-200 ml 100-200 ml zeleninového vývaru (dle potřeby) | Vývar zeleninový | 150 ml |
| 25 g 25 g másla | Máslo kravské | 25 g |
| 25 g 25 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
| 2 lžíce 2 lžíce smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 50 ml |
| 1 špetka 1 špetka strouhaného muškátového oříšku | Muškátový oříšek mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 250 g 250 g vepřové plece | Vepřová plec | 250 g |
| 200 ml 200 ml vody | Voda | 200 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská |