Nutriční hodnoty (Králík na zázvoru a šalvěji pečený)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 573 kJ / 615 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,17 g |
| Tuky | 41,39 g |
| – nasycené | 26,64 g |
| – nenasycené | 14,14 g |
| –– mononenasycené | 13,06 g |
| –– polynenasycené | 1,08 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 10,24 g |
| Cholesterol | 128 mg |
| Sodík | 21 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 23,62 g |
| – cukry | 11,34 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| králík | Králík | |
| špek | Špek | |
| sůl | Sůl mořská | |
| koření na králičí maso | Provensálské koření | |
| 10 lístků 10 lístků čerstvé šalvěje (nebo sušené) | Šalvěj čerstvá | |
| 5-6 cm 5-6 cm silnějšího kořene zázvoru | Zázvor sušený | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 2 2 červené cibule | Cibule červená čerstvá | 138 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 2 dl 2 dl bílého suchého vína (nemusí být) | Víno bílé suché | 200 ml |
| vývar (voda) na podlití | Vývar hovězí | |
| máslo | Máslo kravské | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká |