Nutriční hodnoty (Vinná klobása, jak ji dělala moje babička)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 14 152 kJ / 3 382 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 293,37 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 292,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,57 g |
| Tuky | 223,20 g |
| – nasycené | 58,68 g |
| – nenasycené | 115,78 g |
| –– mononenasycené | 95,72 g |
| –– polynenasycené | 20,06 g |
| ––– omega 3 | 1,00 g |
| Vláknina | 1,16 g |
| Cholesterol | 938 mg |
| Sodík | 943 mg |
| Sůl | 1,80 g |
| Sacharidy | 17,94 g |
| – cukry | 10,80 g |
| ––– laktóza | 9,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg vepřové plece (bez kůže) | Vepřová plec | 1000 g |
| 600 g 600 g vepřového bůčku (tučného, bez kostí a kůže) | Vepřový bok | 600 g |
| 3 3 žemle | Houska pšeničná | |
| 200 ml 200 ml bílého vína | Víno bílé suché | 200 ml |
| 200 ml 200 ml mléka (nebo 100 ml 33% smetany a doplnit vínem) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 2 g 2 g mletého pepře | Pepř černý mletý | 2 g |
| 1 g 1 g muškátového květu | Muškát květ sušený | 1 g |
| 1 g 1 g strouhané citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | 1 g |
| sůl (podle chuti) | Sůl mořská | |
| skopová střívka (nebo vepřová) | ||
| hladká mouka (na obalení) | Mouka pšeničná hladká |