Nutriční hodnoty (Žemlový knedlík)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 948 kJ / 1 661 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,97 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 36,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 35,63 g |
| Tuky | 48,73 g |
| – nasycené | 19,14 g |
| – nenasycené | 20,65 g |
| –– mononenasycené | 15,30 g |
| –– polynenasycené | 5,35 g |
| ––– omega 3 | 0,25 g |
| Vláknina | 10,25 g |
| Cholesterol | 833 mg |
| Sodík | 2,65 g |
| Sůl | 6,18 g |
| Sacharidy | 228,42 g |
| – cukry | 20,20 g |
| ––– laktóza | 14,82 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 50 g 50 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 50 g |
| 350 g 350 g žemlí (7 ks) (nejlépe 1 den staré) | Houska pšeničná | 350 g |
| 0,3 l 0,3 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300.00001192092896 ml |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| petrželová nať (nemusí být) | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 15 g 15 g másla nebo sádla | Máslo kravské | 15 g |