Krkovice plněná zelím

suslajda Kuchařka: suslajda

Vepřové maso 16 názorů

Suroviny

4 asi 2 cm plátky krkovice
500 g kysaného zelí
200 g slaniny
100 ml černého 10° piva měla jsem Krušovice
100 ml olivového oleje
1 palici česneku
mletý kmín
sůl
pepř
8 PL plnotučné hořčice
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do plátků krkovice prokrojíme kapsu. Maso opatrně naklepeme, kapsu zevnitř potřeme hořčicí, posolíme, pokmínujeme. Plníme plátkem slaniny a okapaným zelím. Naplněné kapsy stahneme špejlí nebo párátkem. Maso jěště podle chuti osolíme, opepříme, okmínujeme.

  2. Rozmačkaný česnek smícháme se zbytkem hořčice, pivem a olejem vše dobře rozmícháme.

  3. Do připravené marinády dáme maso a necháme přes noc marinovat. Maso dáme i s marinádou do pekáče, dáme do vyhřáté trouby na 200°C a za občasného otočení a polití výpekem maso upečeme. Podáváme s knedlíkem nebo bramborem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkovice plněná zelím

Předchozí 1 2

Tématické fráze: krkovička plněná zelím plněná krkovice vepřová krkovice plněná zelím krkovice plněná kyselym zelim krkovice se zelím knoči krkovička recepty krkovice recepty krkovice recept krkovice plněná krkovice plněná kysaným zelím recepty z krkovice krkovicka se zelim krkovička recept vepřová roláda plněná zelím recepty z krkovičky plněná krkovička se zelím plněná krkovička krkovička se zelím a bramborem krcek plneny zelim