Nutriční hodnoty (Koláč s jablky a ořechy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 28 072 kJ / 6 709 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 99,98 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 62,88 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 37,10 g |
| Tuky | 389,59 g |
| – nasycené | 208,03 g |
| – nenasycené | 154,40 g |
| –– mononenasycené | 105,92 g |
| –– polynenasycené | 48,48 g |
| ––– omega 3 | 7,96 g |
| Vláknina | 21,90 g |
| Cholesterol | 2,36 g |
| Sodík | 731 mg |
| Sůl | 2,13 g |
| Sacharidy | 643,46 g |
| – cukry | 453,51 g |
| ––– laktóza | 25,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g másla | Máslo kravské | 200 g |
| 200 g 200 g cukru krupice | Cukr bílý | 200 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 200 g 200 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
| 2 lžičky 2 lžičky kypřícího prášku | Kypřící prášek | 10 g |
| 30 g 30 g škrobové moučky | Bramborový škrob | 30 g |
| 75 g 75 g jader vlašských ořechů já měla lískové | Vlašské ořechy | 75 g |
| 8 plátků 8 plátků želatiny | Želatina vepřová | |
| 3 3 žloutky | Vaječný žloutek | 69 g |
| 50 ml 50 ml rumu | Rum | 50 ml |
| 150 g 150 g cukru krupice | Cukr bílý | 150 g |
| 300 g 300 g vanikového jogurtu | Jogurt kravský bílý 3,5% | 300 ml |
| 400 ml 400 ml smetany na šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 400 ml |
| 400 g 400 g jablek | Jablko čerstvé | 400 g |
| 100 ml 100 ml červeného vína | Víno červené suché | 100 ml |
| 200 ml 200 ml jablečné štávy | Šťáva z jablka | 200 ml |
| 1 sáček 1 sáček dortového želé | Želatina cukrářská |