Nutriční hodnoty (Tvarohové knedlíky se špenátem v omáčce ze sušených rajčat)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 9 546 kJ / 2 282 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 122,57 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 85,47 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 37,11 g |
| Tuky | 100,72 g |
| – nasycené | 45,33 g |
| – nenasycené | 45,71 g |
| –– mononenasycené | 38,30 g |
| –– polynenasycené | 7,41 g |
| ––– omega 3 | 0,39 g |
| Vláknina | 25,35 g |
| Cholesterol | 741 mg |
| Sodík | 830 mg |
| Sůl | 2,27 g |
| Sacharidy | 209,72 g |
| – cukry | 51,44 g |
| ––– laktóza | 19,56 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 350 g 350 g měkkého tvarohu | Tvaroh polotučný | 350 g |
| 180 g 180 g krupičky | Krupice pšeničná jemná | 180 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 20 g 20 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 20 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| hrubá mouka na vál | Mouka pšeničná hrubá | |
| 400 g 400 g čerstvého špenátu | Špenát čerstvý | 400 g |
| 100 g 100 g Mozzarelly | Mozzarella kravská | 100 g |
| 1 1 jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce nakrájené bazalky | Bazalka čerstvá | 15 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 50 g 50 g naložených sušených rajčat | Dužina červeného rajčete sušená | 50 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje z naložených rajčat | Rajče červené sterilované | |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 dl 1 dl masového vývaru nebo vody | Vývar masový | 100 ml |
| 1 dl 1 dl smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 1 - 2 lžíce 1 - 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
| lžíce lžíce rajčatového protlaku (bylo mi ho líto načínat kvůli trošce, dala jsem kečup) | Protlak rajčatový | |
| zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| strouhaný sýr (ideální je Parmezán) | Sýr kravský tvrdý 30% |