Nutriční hodnoty (Kynuté lívanečky s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 7 788 kJ / 1 861 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,63 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 39,95 g |
| Tuky | 20,69 g |
| – nasycené | 8,34 g |
| – nenasycené | 8,39 g |
| –– mononenasycené | 5,32 g |
| –– polynenasycené | 3,07 g |
| ––– omega 3 | 0,24 g |
| Vláknina | 28,34 g |
| Cholesterol | 289 mg |
| Sodík | 335 mg |
| Sůl | 0,71 g |
| Sacharidy | 339,01 g |
| – cukry | 111,59 g |
| ––– laktóza | 24,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrnky 2 hrnky mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 1,25 hrnku 1,25 hrnku polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 312.5 g |
| 2 lžíce 2 lžíce krupicového cukru | Cukr bílý | 24 g |
| 1 kostka 1 kostka droždí (42g) | Droždí pekařské lisované | 42 g |
| 8 lžíc 8 lžíc vody | Voda | 144 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| tuk na smažení | Olej řepkový | |
| 4 4 jablka | Jablko čerstvé | 600 g |
| skořice mletá | Skořice ceylonská mletá | |
| pribináček (vanilkový) |