Cibulový quiche

Klejtopajda Kuchařka: Klejtopajda

Doba přípravy: 1,5 hodiny 8 porcí Bezmasá jídla 4 názory

Suroviny

Těsto:
300 g hladké mouky
125 g másla
100 ml vlažné vody
1 špetka soli
Náplň:
250 g 12% smetany
170 g nastrouhané goudy
7 ks velké cibule
2 ks žloutek
olivový olej
bílé víno
provensálské bylinky
mletý pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravíme těsto z napsaných ingrediencí a necháme odpočinout v lednici alespoň hodinu, nejlépe však do druhého dne.

  2. Teď se pustíme do přípravy náplně. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka a osmažíme na oleji. Až nám cibulka lehce zesklovatí, podlijeme vínem a necháme dusit dokud se nám víno neodpaří. Takto připravenou cibuli necháme vychladnout a následně osolíme, opepříme a okořeníme provensálským kořením. Přidáme nastrouhaný sýr, smetanu, žloutky a vše pořádně promícháme.

  3. Vezmeme formu na koláč a vymažeme ji olivovým olejem. Těsto vyválíme (tloušťka 4 mm) a vložíme do formy. Nesmíme zapomenout těsto na dně formy propíchat vidličkou.

  4. Do formy s těstem nalijeme připravenou cibulovou směs, kdo chce, může ještě vršek posypat sýrem, a pečeme na 180 °C 40 minut.

Poznámka

Hotový quiche můžeme podávat teplý i studený, mně teda více chutná ještě teplý :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cibulový quiche

Tématické fráze: quiche recept cibulový quiche cibulový kiš quiche cibulový cibulový koláč kiš recept na quiche recept quiche quiche recepty guiche recept quiche recept cibulový sýrovo cibulový quiche quiche s cibuli cibulový quische kiš cibulovy recept na těsto quiche qich recepty quische recepty recepty na quiche quische recept cibulovy guiche

Zapomněl/a jsem heslo